Hur Byt Hub Caps

Byta navkapslar på din bil kan låta som en enkel procedur, men det kommer att bestämmas av märke och modell. Om du ersätter original caps utrustning nav med eftermarknaden navkapslar, kom ihåg att du får vad du betalar för. Ju mer billig navkapseln ersättning, desto mindre sannolikt kommer att uthärda. Byte navkapslar med originalutrustning, å andra sidan, kan vara mycket dyrt. Bestämma vad din budget är och vad du letar efter för att kosmetiskt täcka hjulen på din bil kommer att diktera hur enkelt de navkapslar är att installera, hur tror de ser, och hur dyrt det kommer att bli. Saker du behöver
Medium pry barLug skiftnyckel eller Ratchet och uttag
Visa fler instruktioner
Hur Byt Hub Caps
1

Titta på däcksidan att bestämma däckstorlek. Du kan också hitta däckstorlek på en etikett som sitter på förarsidans dörr sylt. Det senaste numret av din däckstorlek är diametern på däcket och kommer att berätta vad storlek navkapseln att vara ute efter att ersätta på fordonet. Till exempel en 195/75/15 däckstorlek skulle indikera diametern på däcket är 15 inches, så en 15-tums navkapsel ersättning är vad du skulle vara ute efter.
2

Bestäm vilken typ av navkapseln du vill ersätta på fordonet. Om du har skadat eller förlorat en originell mössa utrustning nav, är chansen att du kommer att behöva skaffa en från generalagenten, lokala skroten, eller kanske på en online shopping service som eBay.

3

Bestäm hur navkapslar fästs på hjulen genom att inspektera de återstående. Det finns flera olika typer med flera olika alternativ. Titta på navkapseln noga att inspektera vad som säkrar navkapseln på hjulet innan du försöker ta bort. Att försöka ta bort en plast navkapsel innan den är olåst, rubbad, eller skruvas skadar navkapseln. Många GM modeller har lug nut caps som skruvas fast muttrarna och håller navkapseln säker på däcket. Dessa kan tas bort med hjälp av en spärr och uttag eller en rörtång slut. Vissa modeller har navkapslar som helt enkelt bända loss med den platta änden av en rörtång ände eller ett spett. Vissa finare bilar med ekrade navkapslar kan mycket väl ha låsanordningar på navkapseln som låser navkapseln på hjulet och kräver en nyckel för att ta bort.
4

Innan du köper en ny navkapsel, alltid ta reda på om du kan prova det på fordonet först. Många ställen kan du göra det eller kommer även hjälpa dig. Innan du köper på nätet, ta reda på vad den återvändande eller förfarandet är. Kontrollera att du kan lämna tillbaka dem om de inte passar av någon anledning.
5

Linje ventilen stem upp med tilldelade plats på navkapseln för ominstallation. Detsamma skulle gälla med skruven på lug typ Mutterskydd navkapslar.
6

Kontrollera vid montering av nya navkapseln på hjulet att den passar ordentligt. Detta är mycket viktigt för pop-on navkapslar som är säkrade vid fälgen genom plastflikarna och en metallring. Om de verkar lite löst sittande, alltför lätt att ta på och av för hand, är chansen att de kommer att separera från fälgen när man kör över ett gupp eller andra ogynnsamma körförhållanden. Om de passar för hårt, överväga att ha för att ta bort dem och om någon skada kommer att åsamkas på dem när du gör det. Navkapslar bör passa tätt mot fälgen, men du vill inte att knäcka plasten med en bändjärn försöker ta bort dem.
7

Fäst ersättare navkapseln (er) på fordonet på samma sätt det togs bort och kom ihåg att kolla upp det för täthet de första gångerna du kör bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98021.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.