Tips om att köpa bildäck

Många bilköpare som fuss över varje detalj på bilens vallistan, jämföra shop för att hitta de bästa och läst flera recensioner innan man beslutar om märke och modell kommer att acceptera något gammalt däck som kommer på deras fordon som den bästa för den. Det är ett enkelt misstag att göra om du inte vet hur man ska handla för däck eller de faktorer som är förbundna med dem som kan göra eller bryta din bils prestanda och säkerhet. Titta på slitbana

Oavsett hur en tillverkare väljer att klassificera en viss däck, oavsett om det är hög prestanda, ultra-hög prestanda, touring eller all terräng, är den största indikator på ett däcks syfte slitbanan. Däck med mycket små spår, kallas "lameller", för att suga bort vatten är i allmänhet utformade för all-round prestanda, men gör inte utmärka sig i något område. Ett lågt antal stora snitt kommer därmed att ha större områden av gummi, som kallas "slitbaneblock," att gripa vägen för hög prestanda på torra vägar på bekostnad av prestandan i regn och snö.
Shoppa efter Sidewall

Även däck med mycket korta sidoväggar, så kallade "lågprofildäck," kommer att förbättra hantering och styrrespons, måste du närmar dig med försiktighet innan du köper. Däcken är i grunden säckar med luft, och är effektivt pneumatiska delen av bilens fjädring. En stor påse med luft (högt sidovägg) kommer att ge och komprimera mer när de utsätts för brister i vägen, vilket leder till en mjukare åktur och bättre dragkraft off road. Om du är ett fan av stora, dyra hjul, då du kanske vill överväga att avstå från gummiband skinny däck som är populära på showen krets. Mycket korta sidoväggar ger föga skydd för fälgen när de stöter gropar, trottoarkanter och skräp i vägen.
Ta del av förening

En penna är suddgummi fungerar eftersom sin mjuka gummiblandning "gräver sig in" pappersytan, dra ut grafit. Tänk dig att försöka göra samma sak med en plast penna cap, till exempel, och du hamnar med sönderrivet papper. Däckmönstret är sammansatt av många olika ämnen - gummi, kimrök, kiseldioxid, silikon och plast bland dem. Förhållandet enligt något ingrediens i förhållande till de andra kommer att avgöra hur "hårda" eller "mjuka" däcket är, som påverkar alla aspekter av prestanda. Till exempel, mjuka däcken gör ett mycket bättre jobb med att greppa vägen än hårda däck, men bär snabbare och resultera i lägre bränsleekonomi. Den bästa indikationen på däckets gummiblandning hårdhet är slitbaneförslitning rating, vilket är ett tresiffrigt nummer på sidoväggen vanligtvis mellan 0 och 700. Ju högre siffra, desto hårdare däcket. "Fuel Saver" däck som de som används på traktortrailers kan ha en rating av 690, medan "R-förening" race däck kan ha en rating på noll eller inget betyg alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98155.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.