Hur man berättar en ålder av däck

Uppkomsten av ett däck kan lura när du försöker avgöra hur gammalt däcket är. Däck är utformade för att användas regelbundet, och om de inte är, kan de utveckla platta fläckar, särskilt om de stöder betydande tyngd. När du köper ett däck, se till att du kontrollera datumet så att du kan se till att du får ett nytt däck och inte en som har suttit i återförsäljarens förråd för många år. Instruktioner
1

Leta reda på "DOT" markeringen på däcksidan.
2

Räkna antalet siffror som visas efter "DOT". Om det finns tre siffror, var däcket gjorts före 2000. Om det finns fyra siffror, var däcket gjordes efter 2000.
3

Lokalisera de två första siffrorna efter "DOT". Detta är den vecka under året att däcket gjordes. Till exempel, om de första två siffrorna är "09", som betyder att däcket gjordes i nionde veckan på året.
4

Leta nästa nummer eller två siffror. Om det bara finns tre siffror, som betyder att däcket är tillverkad före 2000 då det inte fanns någon standarddäck dejta förfarande. För dessa däck, kommer det sista numret representerar året i årtiondet som det gjordes. Till exempel, om det slutade i "4," skulle det göras i det fjärde året av decenniet, vilket kan betyda 1974, 1984 eller 1994. Om det finns fyra siffror, de två sista siffrorna representerar det år det gjordes så "04" skulle betyda 2004.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98045.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.