Hur vet man bildäck behöver bytas

Regelbundet underhåll av din bil inkluderar att hålla ett vakande öga på dina däck. Det finns ett antal sätt att berätta om slitbanan är att få till den punkt där däcken är inte säkert att köra på. Det finns också verktyg som hjälper dig att avgöra om däcken behöver bytas. Instruktioner
1

Håll koll på dina däck mönsterdjup eftersom detta är en av de viktigaste indikatorerna. De flesta stater har lagar som mandat att däcken har mer än 1/16 tum mönsterdjup kvar på däcket för att vara laglig. Kontrollera din mönsterdjupet med hjälp av en linjal eller huvudet på ett öre. Om tråden djupet är djupare än toppen av Lincolns huvud, då dina däck är lagliga. Det är viktigt att kontrollera alla däck eftersom de kan bära ojämnt. Ett däck är allt som det tar att få en biljett.
2

Kontrollera sidoväggar dina däck ofta och inte försumma de inre och yttre kanterna av däcket. När ett däck når slutet av sin livslängd kommer stålband börja visa. Om detta händer, har däcket ändras omedelbart. Detta tillstånd kan leda till punktering på vägen medan du kör.
3

upprätthålla ett register över den körsträcka som du har lagt på dina däck eftersom de köptes och vad den förväntade livslängden på däcken hävdades. Som däcket når körsträcka rating däcket bör det visar slitage som indikerar att den är dags att byta ut däcket. De flesta däck lever inte upp till betyg.
4

Record när du kontrollerar lufttrycket i däcken och leta efter däck som verkar tappa luft snabbare än resten. Detta kan tyda på att du har ett däck som har en liten läcka. Dessa typer av läckor kan leda till lägenheter, så överväga att ha däcket bytas eller åtminstone repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98005.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.