Vad betyder siffrorna i en Standard Däckstorlek?

Siffrorna tryckta på däck ger information om storlek, typ och kapacitet av däcket. Det finns sju deskriptorer: Dimensionering systemet, bredd, bildförhållande, däck material, diameter tillämpliga fälgar, belastningsindex och hastighetsklass. Formatet är oftast X # # # /# # X # # /X # #, där ett "X" är en bokstav och "#" är ett nummer. Dimensionering System

första bokstaven på däcket är det limning systemet. För amerikanska bilar och lätta lastbilar, är det oftast "P" för passagerare metriska. Du kan se ett "T", som står för tillfälligt, på reservdäcket i bagaget.
Avsnitt Bredd och Aspect Ratio

De första tre siffrorna är däckets bredd på det bredaste stället i centimeter. De nästa två siffrorna (efter det första snedstrecket) representerar bildförhållande. Detta är höjden av däcket i procent av dess bredd.
Material och Diameter på fälgar

nästa tecken (valfritt) hänvisar till den yttre byggandet av däcket. Till exempel, "R" betyder radiell. De nästa två siffrorna representerar diametern på fälgar i inches.
Load Index och Speed ​​Rating

De två sista siffrorna är belastningsindex, och den sista bokstaven är hastigheten betyg. Dessa talar om hur tung last däcken kan bära och hur snabbt däcken har möjlighet att resa. Du måste korsreferens belastningsindex och hastighetsklass med en tabell som är tillgängliga från din lokala däckverkstad, eller från nätet däcket återförsäljare (se länken nedan till Tire Rack).
Historik

Numren på sidorna av amerikanska däck är standardiserade av Tire and Rim Association of America, som bildades 1903 under ett annat namn och erbjuder en mängd olika publikationer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98064.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.