Alternativ till Run Flat däck

En av den senaste utvecklingen inom däckteknik, run flat däck, verkar vara mycket kontroversiell med tanke på de extra fördelar, ännu försvagande handikapp, att det kan ge. I ljuset av detta, det finns flera alternativ som finns för att köra platt däck som ger både fördelarna hos KÖR lägenheter och traditionella däck pneumatiska. Run Flat Technology


Medan run flat däcken tycks ha den uppenbara fördelen att tillåta föraren att köra på ett lufttomt däck för den tid som krävs för att nå en däckverkstad eller bilhandlare, den traditionella PAX typ run punktering, produceras enbart av Michelin, har snabbt blivit föråldrade som verkligheten av ärendet framkommer.

Bilar utrustade med Run Flat däck ofta försummar att inkludera ett reservdäck (av uppenbara skäl) och lämplig stöttning utrustning att montera den reservdäck (återigen, av uppenbara skäl). Följaktligen kan PAX typ däck som drivs för snabbt eller för länge, oftast över 50 mph för över 100 miles, upplösas innan fordonen ens når en lämplig verkstad. Av denna anledning är många förare som berörs letar efter alternativ. Addera Luftgummihjul

Den mest uppenbara alternativet är den traditionella pneumatiska däcket, den typ som är vanligast på produktionen bilar. Luftfyllda däck är fyllda med luft med relativt kompatibel sidovägg konstruktion och finns i otaliga märken och typer mönsterdjup. Vissa traditionella däck har även ett inbyggt tätningsmedel som kan självläkande små punkteringar. Bilar med luftfyllda däck är nästan alltid utrustade med antingen en full-size eller små "donut" reservdäck och nödvändig stöttning utrustning för användning efter en punktering. När du köper en uppsättning däck, se till att de är korrekt monterade på fordonet och är lämpliga för säsongen.
SST: s

annan typ av däck , SST, verkar vara en medelväg mellan PAX lägenheter typ springa och traditionell pneumatik. SST, eller självbärande däck, handla förstärkningen ringen i PAX lägenheter typ kör med styvare, mer berikade sidoväggar. Under en punktering, stöder däcksidan vikten av bilen ungefär som den halvstyva ringen i PAX typ däcket gör. Den främsta fördelen med SST: s är att de är avsedda att monteras som ett pneumatiskt däck, till skillnad från PAX skriv run lägenheter, som har en speciell pärla som måste kombineras med en särskild fälg och måste installeras med specialitet utrustning.


TPMS och köra Flats

Många bilar är utrustade med TPMS, eller en däcktryck övervakningssystem. I dessa system, sensorer inuti hjulet varna föraren när något av däcken har en farligt lågt tryck, vilket kan innebära en punktering. Eftersom denna varning i förväg kommer att göra det möjligt för föraren att byta däck innan utblåsning inträffar, presenterar det en annan anledning till att köra lägenheter är onödiga. Ny teknik är forskat som helt skulle kunna göra någon typ av luftfyllda däck föråldrad. Fram till dess kommer de olika typerna av run lägenheter och pneumatiska däck vara alla populära val.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98066.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.