Så monterar Directional Däck

Riktade däck är utformade för att ge bättre däckens prestanda hela körupplevelsen. Directional däck förbättra rak acceleration och kurvtagning manövrerbarhet under både våta och torra körförhållanden. En riktad däck ger mer adekvat grepp än en standard radial, vilket förbättrar bromssträckan och minskar rullande effekt som vanliga radials ibland producera. Det är viktigt att notera att om du byter till riktade däck, även reservdäcket måste kopplas till en riktad däck. Saker du behöver
Däck montering maskin för 1-däck montering barer
1-container pärla smörjmedel eller smörjmedel tvål
1-däckets smörjande applikator borste för 1-luft munstycke och kompressor

Visa fler instruktioner
1

Montera hjulet uppåt på däckmontering maskinen. Tryck på lämplig spaken för att låsa hjulet på däcket montering maskinen.
2

Ställ in en av de riktade däck vertikalt ovanpå fälgen. Smörj vulsten av däcket på ena sidan, med hjälp av en behållare med vulst smörjmedel och applikator borste. Vulsten av ett däck är den inre delen av däcket som kommer i kontakt med hjulet. Det är viktigt att smörja den inre läppen av vulsten och cirka två inches ut på sidan av vulsten att korrekt montera däck. Snurra däcket runt och smörj den motsatta strängen med smörjmedlet och pensel.
3

Lägg däcket på sin sida med en pärla ner och en pärla upp. Ta del av vilken pärla du möter upp på varje däck. Visuellt lokalisera vit etikett eller streckkod på den inre läppen av däcket. Om däcket saknas streckkoden, notera vilket läge "DOT" numret står inför. "D.O.T". siffror är på endast en sida av ett däck. Vid montering riktade däck du behöver komma ihåg att montera två "DOT" tal upp och två "DOT" siffror nedåt.
4

Tryck nedåt vända vulsten av däcket ned över läppen av fälgen, närmast till däcket maskinen monteringsarmen. Däcket ska nu sitta på en 45-graders vinkel med den översta pärlan inför monteringen armen på maskinen. Ställ justeringarna monteringsdatorn armen så att armen är inuti den övre strängen och nära kanten på hjulet.
5

Tilt däcket så att kulan vilar under den främre delen av monteringen arm adapter, och framför den bakre delen av monteringsarmen adaptern. Denna position på adaptern kommer att tvinga däcket över läppen av hjulet. Tryck ned rotationen pedalen på monteringsdatorn att driva hela den nedåt-vända vulsten på hjulet helt.
6

Avlägsna helt monteringsarmen från hjulet och däcksenhet för återanpassning. Tryck den uppåtvända vulst på däcket, så att den sitter under läppen av hjulet, närmast till monteringsarmen. Passa in monteringsarmen med läppen av hjulet. Ställ däcket så att vulsten sitter under den främre delen av monteringsarmen adaptern och över den bakre delen av monteringsarmen adaptern.
7

Place en monteringsstång mellan däcket och undersidan av hjulet läppen , framför däcket montering armen. Håll stången med vänster hand. Håll monteringsarmen på plats med höger hand som du trycker ned rotationen pedalen att snurra däcket för montering. Däcket kommer att snurra medsols, och du måste hålla monteringsstycket i vänster hand pressas mellan däck och fälg, så följ däcket runt med vänster hand. Sluta vrida däcket när däcket har roterat omkring 1/4-turn.
8

Dubbelkolla monteringsarmen med din högra hand för att se till att det fortfarande trycks nära hjulet. Sätt en andra monteringsstång framför monteringsarmen, mellan undersidan av läppen på hjulet och vulsten av däcket. Vid denna punkt du kommer att tvinga både monteringsstänger nedåt med armarna samtidigt trycka rotationen pedalen på montering maskinen. Följ däcket runt med din kropp så att monteringsstänger stanna på plats mellan hjulet och däcket, tills däcket är helt monteras på fälgen.
9

Installera en luft munstycke på ventilspindeln av hjulet. Smörj den uppåtvända pärla med pärlan smörjmedel. Lyft däcket uppåt med armarna samtidigt trycka ned däcket blåsa pedalen helt ner till golvet. Ett tryck på pedalen till golvet orsakar en explosion av luft som skall tvingas in mellan den nedåt vända vulsten och hjulet. Den kraft luft kommer att orsaka botten pärlan till sittplats på hjulet, medan du sitta på övre pärlan med armarna. Pumpa däcket till tillverkarens rekommendation, baserad på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98232.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.