Hur man läser däckstorlekar på hjul

Däck identifieras med en kod tryckt på däcksidan som hjälper kunderna att identifiera vilken typ av däck de köper och dimensioner av däcket så de gör att den passar deras fordon. Att se till att du köper ett däck i rätt storlek är viktigt. Vanligtvis kan den rätt däck storlek för din bil finns i din instruktionsbok. Instruktioner
1

Lokalisera början av däckets tjänstebeskrivning. De flesta däck börjar med antingen ett "P" för P-metrisk däck, som främst används på personbilar, "T" för reservdäck eller "LT" för lätta lastbilar.
2

Identifiera de nästa tre siffror som följer början av tjänsten beskrivning. Detta antal representerar bredden av däcket i millimeter. Till exempel, om däckets tjänstebeskrivning var P210/55R14, skulle bredden på däcket är 210 millimeter.
3

Identifiera följande två siffror, som representerar däcksidan bildförhållande. Sidoväggen bildförhållande representerar förhållandet mellan höjden av däcket, mätt från kanten till slitbanan, dividerat med bredden av däcket. Till exempel, om däckets tjänstebeskrivning var P210/55R14 skulle däcksidan bildförhållandet vara 55 procent.
4

Hoppa brevet följer sidoväggen bildformat och lokalisera de kommande två numren. Dessa två siffror representerar diametern på däcket mätt i inches. Till exempel, om däckets tjänstebeskrivning var P210/55R14 skulle diametern vara 14 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98103.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.