Ta reda på om däcken är nya

Om du köper ett nytt däck från en auktoriserad återförsäljare, kommer däcket att omfattas av fabriksgaranti från inköpsdatum. Du behöver bara hålla fakturan av däcket för att bevisa inköpsdatum. Om du köper ett däck från en tredje part, kommer däcket ändå omfattas av fabriksgarantin om det är ett nytt däck. Däcktillverkaren kan också basera det datum garantin start på dagen för tillverkningen. Instruktioner
1

visuell kontroll av däcket för att kontrollera att de små gummi nopporna är fortfarande på slitbanan. De nopporna är från gjutprocessen för däcken och visar däcket inte har monterats och köra. Slitbanan ska se helt nya, och kanske fortfarande har markeringar från tillverkaren som snabbt skulle avklinga.
2

Hitta DOT numret på sidan av däcket och notera de fyra sista siffrorna i däcket. Den DOT numret börjar med bokstäverna DOT följt av 10 till 12 bokstäver och siffror. De sista fyra kommer alla att vara siffror, och kommer att ange tillverkningsdatum på däcket.
3

Decode tillverkningsdatum. De två första siffrorna anger veckan för tillverkning och den andra två år. Till exempel, om siffrorna är 4809, var däcket tillverkas i den 48: e veckan av 2009.
4

Använd veckan av tillverkningen för att avgöra om däcket kan betraktas som ett nytt däck. De flesta däcktillverkare garanti sina däck till fem år efter den vecka som tillverkningen även utan en faktura.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98220.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.