Om Sport Motorcykeldäck

Motorcykel däck tillverkas i en mängd olika former, mönster, slitbanor som används och föreningar. Var och en har sina speciella prestanda fördelar och nackdelar, och olika blandningar producerar däck för olika förhållanden. Sport motorcykeldäck i synnerhet tenderar att vara ett stort försäljningsargument, ger intryck av att en utrustad motorcykel kommer att prestera bättre. Detta är hälften sant och hälften en säljande myt för marknadsföring. Nedan är några av anledningarna till att klargöra frågan. Däck Föreningar

typ av gummi och hårdheten i ett däck produktion har mycket att göra med utförandet av ett motorcykeldäck. Sport däck tenderar att vara mjukare och Spongier eftersom båda faktorerna ger bättre grepp på vägytan. Michelin motorcykeldäck traditionellt valts för denna särskilda skäl eftersom föreningarna producerar ett däck som ger en "klibbig" känsla för ryttaren. Klibbighet är en viktig prestation fråga eftersom det innebär att däcket håller bättre i svängar och glider inte. Nackdelen med en mjukare, Spongier däck är att däcket ytan degraderar snabbare, särskilt på racerbana. Och när däcket har försämrats tillräckligt, kommer det glider lika mycket som en hård street däck.

Hårda däck, alternativt är mer hållbara över den ekonomiska livslängden för ett däck, men de håller inte vägyta liksom. På snäva svängar kört i hög hastighet, är det vanligt att ha hårda däck halka, vilket kan orsaka olyckor. Addera slitbana och kontakt Space

på helt torra ytor, däck behöver inte trampar i deras form. Och för just sådana förhållanden, helst "Baldies" eller däck utan slitbanan kan användas på motorcyklar. Men antar att de flesta motorcykeldäck ridning i någon form av dåligt väder där trappstegen blir kritiska eftersom de hjälpa till att driva bort vatten, öka vägkontakt.

Sport motorcykeldäck har begränsad mönsterdjup, som ser ut som stora, långa ränder i däck. Detta ger en viss nivå av vatten disposition men maximerar däckets yta på vägen. Eftersom kontakten utrymmet är litet, sport motorcykeldäck använder mest däckytan att öka vägkontakt för hantering. Som ett resultat, sport däck tenderar att användas främst under torrperioden gånger och kommer att sladda och skjut kraftigt under våta förhållanden.
Kostnad

Sport motorcykeldäck tenderar att vara eftermarknad och mycket dyrare än däck lager motorcykel. Det är inte ovanligt att sport däck att köra mellan $ 100 till $ 200 vardera. Detta kan vara lite av en kostnad för en helg racer går ut på banan eftersom däcken är värdelösa för spåret rider efter en dag eller två i bruk. För road åkare, är kostnaden sannolikt utspridda över mycket längre tid, men det är fortfarande högre än för en uppsättning vanliga däck. Addera Manufacturers
p Det finns Massor av tillverkare för sport motorcykeldäck. Bridgestone, Michelin, Dunlop, Firestone, Pirelli, IRC, Cheng Shin och mer allt producera sport däck. Som sagt, inte alla är av högsta kvalitet och bra för det aktuella området och vädret du rida i. Det hjälper oerhört att prata med andra ryttare i ditt område om vilka däck presterar bättre. Men tänk på att yttranden varierar, och vissa människor är dedikerade till vissa märken kontra andra, så att diskussionen kan bli lite uppvärmd. Ett bra sätt att motverka denna bias är att också tala med lokala återförsäljare och ta reda på vilka märken de säljer mer än andra när det gäller vad de stock.
Undvik Begagnade Däck
< p> inte komma in i verksamheten för att köpa begagnade sport däck till förmån för ett sparat några dollar. Ofta använda däcken är gamla, har slitage-down fläckar, kan vara spruckna eller har andra frågor. Vad du sparar i ett reducerat pris i sin tur kan resultera i en kritisk misslyckande medan ridning.

Kom ihåg, du har bara två däck på en motorcykel, så ett däck misslyckande har en högre sannolikhet för en allvarlig krasch kontra en bil med fyra däck. Spendera lite mer på nya däck vid byte ut för att undvika en större skada senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98118.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.