Hur att måla aluminium fälgar

Måla eller ommålning aluminiumhjul kan göras ett par olika sätt. Du kan helt enkelt sand och rengör hjulen för att ta bort gammal färg och smuts och sedan använda en aerosol sprayfärg tillverkats speciellt för metall, såsom RustOleuam. Detta är en snabb och billig metod. Eller, för att uppnå en varaktig, professionell finish, kan du utföra pulverlackering själv. När begränsad till professionella metall finisher, finns det nu hemmabruk produkter tillgängliga som när de kombineras med några husgeråd kan ge ett hållbart, attraktivt pulverlackerad finish på aluminium eller andra hjul metall. Saker du behöver
Box hängare
Metall och krokar
Färgborttagare kommenterar: Mineral sprit
tvål och vatten Dukar
eller trasor
Smärgelduk
sandpapper
Stålborste
Plastduk
Hög temperatur maskeringstejp
Ugn med rack
Pulverfärg
sprutpistol
Gummihandskar
Ögonskydd
Dammask

Visa fler instruktioner
1

bort hjulen från bilen och däcken från hjulen.
2

Rengör hjulen och band någon gammal färg. För omålade hjul, använd en rostborttagare, thinner eller mineraler sprit och smärgelduk på våt sand metallen. Applicera vätskan frikostigt till smärgelduk och sand hjulet. Skölj noggrant med tvål och vatten, torka sedan av med en trasa och en liten mängd sprit. Låt torka. För målade fälgar, ta bort färg med ett färgborttagningsmedel, thinner eller terpentin. Applicera vätskan med en trasa, blötläggning hjulet innan du tar bort färgen med en stålborste och därefter smärgelduk. Rengör med tvål och vatten, torka med sprit och låt torka. Ett fint slippapper kan användas efter torkning för att avlägsna eventuell kvarvarande färg och skapa en slät yta.
3

Skapa en målning båset med hjälp av en kartong stor nog att rymma dina hjul , en i taget. Häng upp lådan från en tvärbalk eller timmer i garaget genom att infoga en lång, metall krok genom toppen av lådan. Sätt i en längre och hållbar metallstav och krok genom toppen av lådan som sträcker sig ungefär en fjärdedel av avståndet från toppen i rutan. Det är där du kommer att hänga hjulet för att måla den. Vissa kit ger krokar. Placera tidningen eller plast på golvet nedanför rutan.
4

Täck alla delar av hjulet som du inte vill att målas med en hög temperatur maskeringstejp. De flesta pulverlackering kit ger bandet.
5

Hook hjulet på baksidan, med utsidan av hjulet mot dig.
6

Fyll koppen i handspray med pulver i vilken färg du väljer och spraya hjulen. Applicera ett jämnt lager. Till skillnad från flytande färg, kommer pulverfärg kör inte och kan appliceras med en tjockare päls. Öva på en liten bit metall att vänja sig vid sprutpistolens ansökan egenheter.
7

Ta ut gallren från din ugn eller brödrost ugn och värm ugnen till 400 grader F. Du kommer att vilja att använda en ugn förvärvad specifikt för ändamålet av pulver-färg härdning, eller andra industriella tillämpningar. Använd inte en ugn som du också använder för matlagning. Du kan hitta stora brödrost ugnar på varuhus eller försäljning garage. Ett gammalt kök ugn kan hittas på loppisar eller ens i skräp varv. Ner
8

Placera målade hjulet, baksida, på din ugn rack och lägg den i ugnen. Kontrollera hur härdningsprocessen varje några minuter att notera när pulvret har vänt sig till en gel-liknande konsistens. Det kommer att visas glänsande och våta. Vid denna punkt, ställa in en timer eller i 20 minuter. Låt hjulet härda i 20 minuter innan du tar bort. Låt hjulet svalna och ditt lack är klar för detta hjul. Upprepa processen för de övriga tre hjulen på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97888.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.