Vad är skillnaden mellan aluminium och magnesium Fälgar?

Aluminium och magnesium är två metaller som vanligen används vid framställning av fordonet fälgar. Dessa metaller är stor mängd i naturen, och som har liknande egenskaper som används för att skapa effektiva och visuellt tilltalande fälgar. Aluminium och magnesium fälgar är lätta och öka gas körsträcka, men de har viktiga skillnader när det gäller hållbarhet och pris. Vikt

Magnesium fälgar är i allmänhet ett par pounds lättare än aluminium beroende på fälgdiameter, fälgar därför magnesium föredras för fordon byggda för racing. De lätta bilen, vilket ökar den totala acceleration och leder till bättre gas körsträcka. Wheel balansering behövs inte så mycket med magnesium fälgar. Hantering, styrning och bromsning är mer lyhörda, speciellt om magnesium fälgar är parade med lågprofildäck.
Brännbarhetsklass

Magnesium fälgar kommer antändas om det utsätts för extrema temperaturer av ett fordon brand. Magnesium brinner mycket varmt, och en magnesium branden kan inte släckas med vatten. Aluminium har en låg smältpunkt, inte kommer att antändas som magnesium och svalnar snabbt.
Hållbarhet

aluminiumfälgar kan böjas när de möter en stor jättegryta, vilket gör att föraren att behålla kontrollen över fordonet. Magnesium fälgar, dock kan spricka och misslyckas - vilket leder till misslyckande av hela hjulet. Ett sådant misslyckande kan få drivanordningen att tappa kontrollen över fordonet. Magnesium fälgar behöver bytas oftare än aluminium, men hållbarheten blir sämre mindre med regelbundet underhåll.
Underhåll

Magnesium fälgar kräver mycket mer underhåll än aluminium. Aluminium fälgar inte rostar och kan lätt rengöras. Många auto butiker säljer produkter till buff och ren aluminium fälgar. Magnesium fälgar behöver tätas och målas. Eventuella sprickor eller chips måste skyddas mot exponering för luft. Air exponering kommer att orsaka ren metall för att bli urkärnade och svag. Reparera fälg skador på en regelbunden basis anses alltför mycket arbete för de flesta förare. Finns bland de dyraste på
Pris

Magnesium fälgar, som vanligtvis är eftermarknadsprodukter, marknaden. Aluminium eller stål fälgar är standard på de flesta alla fordon. Ur en kosmetisk synvinkel, kan aluminiumfälgar verkar identisk med mer-dyrare magnesium fälgar. På grund av prisskillnaden och standarder fabrik, fler förare använder aluminium eller stål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97796.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.