Ta bort och ersätt Hjul och däck på en Corvette

Corvette är en ikonisk amerikansk sportbil som har varit i produktion sedan 1954. Den har haft flera omdesign och har gjorts i konvertibel och hårt toppform. Det har också kommit med ett stort utbud av olika hjul storlekar och utföranden som varierar från år till år. Demontering och byte av hjul och däck på en Corvette är mycket enkelt och kräver ett minimum av verktyg och expertis. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång eller Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Nya fälgar och däck
Visa fler instruktioner
1

Ta mitt navkapsel om din Corvette hjul har ett centrum navkapsel eller mössa som täcker muttrarna. Till exempel Rally hjulen på vissa vintage Corvetter har en liten navkapsel. Använd en skruvmejsel för att bända upp locket, placera en trasa mellan skruvmejseln och navkapsel att undvika att skada den.
2

Lossa muttrarna för hjulen i alla fyra hörnen. Hissa upp bilen med en domkraft. Ta bort muttrarna och sedan dra hjulet och däcket rakt ut av navet.
3

Ha en butik montera och balansera de nya däcken på de nya hjulen. Däck måste installeras på Corvette hjul och sedan utifrån en professionell butik. Däck får aldrig installeras på hjul av en amatör att undvika skakningar och vibrerande av felaktig balansering..
4

placera den nya fälgar och däck på navet Byt ut muttrarna och dra åt dem. Montera hub caps om din Corvette är utrustad med dem. Sänk bilen tillbaka på marken. Slutför dra åt hjulen med en rörtång eller en sockel till de rekommenderade inställningarna för din modell och år av Corvette.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97846.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.