Hur man Välj Fälgar

Fälgar, hjul, legeringar --- vad du vill kalla dem, de är de mest märkbara aspekterna av din bil och är en av de vanligaste förändringarna bilentusiaster (och bilägare i allmänhet) gör. Det finns också prestanda fördelar som kan komma med att installera en annan uppsättning hjul, inklusive mindre vikt och bredare däck, både som kommer att förbättra bilens hantering. Saker du behöver
Wheel kataloger ruler (för mätning av mönstret hjulbultar)
Visa fler instruktioner
1

Välj den stil du vill ha. Tack vare populariteten av eftermarknaden hjul, det finns många valmöjligheter, vilket kan göra processen förvirrande. Det hjälper om du har en uppfattning om vad ser du föredrar. Kanske du vill ha en målmedveten race look, i vilket fall du bör välja en tredelad hjul med en målad centrum samtidigt undvika kromade eller polerade ytor. Eller kanske du vill ha en mer "blingy" utseende, i vilket fall en ljus kromad yta är lämplig. Bläddra hjul kataloger, besöka online hjul källor eller besöka hjul utställningslokaler och butiker däck.
2

Bestäm vilken storlek du vill använda. När bilägare installerar en ny uppsättning hjul, installera de oftast ett hjul större än den befintliga hjulet för en prestation och estetisk uppgradering. Generellt sett är det säkert att gå med ett plus-1 eller plus-2 storlek ökar, vilket ökar diametern på hjulet med 1 eller 2 inches. Det är möjligt att installera hjul 3 eller 4 inches större i diameter, men tänk på att du kan stöta på problem med passformen om hjulet är för stor. Du kommer också att påverka hur hastighetsmätaren läser, och du kan också negativt påverka bränsleekonomin och hantering om du installerar en massiv, tung hjul. Tänk på att du också måste installera lägre profil däck när du ökar hjulets diameter för att hålla de yttre dimensionerna av hjul och däck paket densamma.
3

Bestäm vad din hjulets bult mönster och offset är. Den bultmönster är lätt att avgöra. Helt enkelt räkna antalet muttrarna som håller dina hjul på (det kommer att finnas fyra eller fem på de flesta bilar, mer på vissa bilar) och sedan mäta avståndet mellan två av muttrarna som är mittemot varandra. Du kommer att sluta med en mätning som 4x100 (fyra hål, 100 mm över från varandra), 5x108, etc. Den förskjutning av hjulet är där hjulet sitter i förhållande till navet när den är installerad. Se till att du använder rätt offset för att undvika problem med hjulen och /eller däcken skaver mot karossen, bromsar eller suspension. En annan mätning du vill bestämma är centrumhålet av hjulet, där navet kommer genom centrum av hjulet.
4

Bestäm vad din budget är. Det finns ett enormt utbud av priserna för hjul. Vissa är väl under $ 100 per hjul medan vissa avancerade hjul kan kosta mer än $ 5000 för en uppsättning av fyra. Ju större hjulet är, desto mer kommer att kosta. Andra faktorer som påverkar hjulet priserna är hur lätta de är och hur de är tillverkade (gjutna, smidda, etc). Hur mycket du spenderar bör delvis bestämmas av vad du ska använda bilen till. Om du är racing det eller försöker att förbättra hanteringen, då du kanske vill budget mer pengar. Om å andra sidan du är helt enkelt uppgradera utseendet eller ens byta en uppsättning hjul som blivit böjd eller skadad, kan du spendera mindre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97868.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.