Hur att måla Silver aluminiumfälgar

Silver aluminiumfälgar är ett bra komplement till alla fordon. De kan piffa upp bilens utseende, och lägga till lite personlighet till det. Liksom alla fälgar, though, fälgar silver legering blir repiga och tråkig genom normalt slitage på vägen, ta bort från sitt unika utseende. Ommålning silver aluminiumfälgar är en enkel procedur, men det kommer att ta lite tid och omsorg. Denna process sker bäst i direkt solljus. Saker du behöver
Bucket
Varmt vatten
Flytande diskmedel
6 luddfria dukar
thinner
Maskeringstejp 240-grit sandpapper
Spot kitt
400-grit sandpapper
Clear plastfolie
1 burk med spray primer
1 burk silver hjul lack
1 burk tydliga högblank lack
1500-grit sandpapper

Visa fler instruktioner
1

Fyll en hink med varmt vatten och flytande diskmedel. Rengör det skadade området av fälgen noggrant för att avlägsna främmande partiklar, vax eller lack som är närvarande. Använd en luddfri trasa. Torka fälgar med en andra ren luddfri trasa.
2

Häll en liten mängd thinner på en tredje luddfri trasa och arbeta runt det skadade området på fälgen för att ytterligare rengöra den eventuellt skräp eller däck Protectant som kan skada den ny lack. Torka kanten med en fjärde luddfri trasa.
3

Applicera maskeringstejp på däcket för att skydda den från färg. Få så mycket maskeringstejp under kanten som möjligt så den är skild från däcket. Med 240-grit sandpapper
4

Slipa repad yta på fälgen. Slipa vassa kanter.
5

Ansök spot kitt till det skadade området. När det är torrt, sand spacklet ner med 400-grit sandpapper tills den är smidig.
6

Applicera maskeringstejp för att de oskadade områden av fälgen. Täck bilen med plastfolie för att undvika att få färg på den.
7

Spraya det skadade området med primer i en svepande rörelse. Rengör over-spraya bort ekrarna med en femte luddfri trasa och thinner. Vänta tills primern torka, och sand är det så det är smidigt med 400 till 600-slippapper.
8

Skaka en burk silver hjul lack för en hel minut. Spraya det skadade området i en svepande rörelse tills den är täckt. Torka bort all over-spray på ekrarna med en sjätte luddfri trasa och thinner. Vänta tills färgen torka enligt instruktionerna på burken.
9

Spray ett tunt skikt av klar, högblank lack över lack. Låt det torka och applicera ett andra tunt lager lack. Låt det torka över natten.
10

Ta bort maskeringstejpen och plast från bilen. Mixa ny lack med det gamla. Använd 1500-2000-grit vått och torrt sandpapper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97775.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.