Hur man berättar skillnaden mellan olika slags Fälgar

Det finns en svindlande mängd fälgar tillgängliga för nästan varje bil och lastbil någonsin gjorts. Men uppenbarligen inte alla hjul går på varje fordon. Hjul görs med ett specifikt fordon i åtanke och är utformade med en viss dimension, bultmönster och offset. Tala om skillnaden mellan olika typer av hjul är relativt enkelt med rätt kunskap. Saker du behöver ruler (för mätning av hjulets dimensioner)
Visa fler instruktioner
1

Inspektera centrum mössa, fälg och baksidan av hjulet för någon tillverkare markeringar att avgöra vem som gjorde hjulet. Wheel beslutsfattare sätter allmänhet sin logotyp på mitten locket på hjulet. Om det inte är mitt lock eller inga markeringar på mitt lock, titta sedan på läppen och i ansiktet - eller centrala delen - i hjulet för markeringar. Du kan också vända hjulet om och titta på baksidan av hjulet för några distinkta markeringar.
2

Studera hjulet själv för att avgöra om det är en stålfälg eller en legering. De flesta bilar kommer med någon typ av legering hjul, men stålfälgar fortfarande flitigt. Ett stål kommer vanligtvis att vara tyngre än en legering hjul om du plockar upp en av varje. Stålfälgar är också generellt mer vanligt ute än legeringar eftersom de är stämplade istället gjutna eller smidda. Medan legeringar oftast har en eker eller mesh konstruktion av något slag, stålfälgar har runda eller rektangulära hål i dem. Förskjutningen av hjulet för att avgöra om det är en positiv förskjutning Addera 3

Mått hjul eller en negativ offset hjul. Förskjutningen är mätningen från mittlinjen av hjulet till navet monteringsyta av hjulet. Om navet monteringsytan hjulet mellan mittlinjen av hjulet och den inre kanten av hjulet, då det är negativt offset hjul och kommer att sticka ut från suspensionen mer. Om navet monteringsytan mellan mittlinjen av hjulet och den yttre kanten av hjulet är det en positiv offset hjul.

Framhjulsdrift bilar och några moderna bakre fyrhjulsdrivna bilar använder positiv offset hjul. Negativ offset hjul används ofta på bakre muskel hjulsdrivna bilar och sportbilar.
4

Bestäm mått och bultmönster av hjulet. För att bestämma hjulets diameter åtgärden avståndet över ytan av hjulet. Mätningen kommer att vara allt från 13 inches till 20 inches och ibland större. Bredden bestäms genom att mäta avståndet mellan den inre läppen av ansiktet av hjulet till insidan läppen hos den inre sidan av hjulet. Detta kommer att vara allt från 4 inches till 12 inches eller bredare.

Att bestämma bultmönster, räkna antalet hål finns för muttrarna och sedan mäta avståndet från en lug nut till en direkt, eller så nära direkt, mittemot det. Mätningen kommer att bli något liknande 4x100, vilket innebär fyra lug hål som är 100 mm över från varandra. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97869.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.