Hur man mäter en Auto Wheel Offset

Hjulet eller fälgen på en bil är den runda metalldelen på vilken ett däck monteras. Flänsarna är de två yttre kanterna av hjulet som håller däcket dem emellan. Navet är en mindre cirkulär metallbit som fäster hjulet på axeln med muttrarna. Wheel offset är avståndet från centrum av navet till halvvägs mellan de två flänsarna. Saker du behöver
Flat yta som håller hjulvikt
Tape Måttband
, såsom silvertejp
Papper
penna
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1 p Om ett däck monteras på hjulet, ta bort däcket. Om hjulet fortfarande på bilen, ta bort det.
2

Sätt hjulet på en plan yta med inombordare (bilsidan) flänsen vänd uppåt och den yttre (gatan) flänsen nedåt. Mätningar är lättare om hjulet är på en arbetsbänk, men någon stabil plan yta, t.ex. ett garage golv, kommer att göra.
3

Sträck en remsa av tejp från ena kanten av inombords fläns till den andra kanten. Du måste kunna se navet centrum direkt under ena kanten på bandet. Om hjulet är smutsig, rengör först fläckarna där bandet kommer att knytas. Tejpen ska vara spänd nog inte sag. Addera Mätning
4

Mät avståndet från utsidan av den yttre hjulflänsen, som vilar på den plana ytan, på utsidan av den inre hjulflänsen, som är vänd uppåt. Skriv denna mätning ner och märk den "Wheel bredd."
5

bredd Divide hjulet 2. Skriv ner detta och märk den "Center Line."
6

Mät från mitten av navet till bandet sträckte sig över kanten. Var noga med att mäta den sanna vertikala avståndet, som kommer att vara det kortaste avståndet. Mätning på en vinkling ger ett längre, felaktigt avstånd. Skriv denna mätning ner och markera "Backspace."
7

Subtrahera mittlinje från backsteg. Skriv ner detta och märka det "Offset". Om backsteg är större än centrumlinjen, är förskjutna positivt och navet är närmare till utsidan av hjulet. Om centrumlinjen är större, är förskjuten negativ och navet är närmare insidan av hjulet. Om de är samma, är förskjuten noll och navet är på mittlinjen.
8

Offset kan ges i antingen inches eller millimeter. Multiplicera inches med 25,4 för att få millimeter. Dividera millimeter med 25,4 för att få inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97808.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.