Cragar hjulmomentet Specifikationer

Den Cragar Corporation är en stor och välkänd tillverkare av hjul. För många bilar, har Cragar många stilar av anpassade hjul. Eftersom hjulen är gjorda av speciallegeringar, måste man vara försiktig när man drar åt muttrarna. Under-åtdragning eller alltför hårt dragna muttrar kan förvränga hjulet eller få den att lossna och slitas ut lug hålen. Av detta skäl, dess viktigt att du får rätt specifikationer från Cragar och använda en momentnyckel för att korrekt dra ner hjulen. Skaffa Vridmoment Information


Först måste du få rätt vridmoment specifikation för dina hjul. Tusentals olika hjul existerar och Cragar har en specifikation för varje hjul. Kontakta den Cragar företaget med din stil och modell antal hjul. En annan källa till information är din lokala återförsäljare som säljer Cragar hjul. De kan ha tekniska handböcker om dina hjul, och kanske kan ge den information.
Rätt verktyg

ha rätt specifikation är bara halva striden. Den andra halvan är att veta vad man ska göra med det. Du måste ha en momentnyckel, och vet hur man använder det på rätt sätt. De flesta momentnycklar kommer med en instruktionsbok för att lära dig hur man använder det. Om du är osäker på detta, kan en lokal kvalificerad däck installatör hjälpa dig montera hjulen.
Vridmoment Sekvens

Alla däck mekanik känner till rätt vridmoment sekvens. Du dra inte ner en klack hela vägen, sedan gå vidare till den andra. Detta är ett bergsäkert sätt att tänja ett hjul. Du måste ta det vridmoment upp långsamt och gradvis. Placera en klack vid klockan 12. Dra den till 5 foot-pounds. Flytta på klacken vid 5 klockan. Dra ner det till 5 foot-pounds. Flytta den till klacken vid 10 klockan. Fortsätt röra runt hjulet, dra åt varje öra i ett korsvis sätt. Arbetet för att öka 5 fotpund steg, tills rätt moment specifikationen uppnås. Om du är osäker om förfarandet, kan en kvalificerad mekaniker eller hjul tekniker hjälpa dig.
Felaktig hjulmuttrarna

Stock fabriken muttrarna kanske inte fungerar på en Cragar anpassade hjul. Muttern kan vara för liten eller har fel koniska vinkeln på passytan. Om du använder fel storlek eller form av tappmuttem förstör hjulet. Sök upp sakkunnig hjälp av Cragar i detta område. De kommer att kunna berätta vad hjulmuttrarna är lämpliga för dina hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97807.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.