Hur är Fälgar Made?

Fälgar är desamma som hjulen på en bil, även om termen vanligtvis betecknar eftermarknaden och dekorativa hjul. Fälgar lägg kan en hel del att en bils utseende, men inte alla är medvetna om hur de görs. Smidning

En stor bit av aluminiumlegering, som kallas ett valsämne, förs genom en ugn för att vara varmpressad. Det värms upp och stämplas in i form av ett högt tryck maskin. Spinning

fälgen sedan placeras på en snurrande maskin
. Denna maskin liknar en svarv och skär kanten ner till angivna storlekar.
Värmebehandling

Fälgarna är sedan snabbt värms vid höga temperaturer vidtagits, backa ut ur ugnen, och doppas i flytande svalna. Denna process liknar den som görs av smeder att temperera och stärka stål, gör det fälgen starkare och mer hållbara.
Utskiljningshärdbara

fälgar värms sedan långsamt , under en längre tid att ytterligare härda metallen. Efteråt är de inspekteras för styrka och för att se till att inga sprickor har utvecklats under tillverkningsprocessen.
Slutavverkning

fälgar skärs ned till exakt storlek och bult hål borras genom en datorstyrd fräs.
Finishing
sprängning

Shot är en process där en ström av mycket litet glas eller metallmaterial är inspelad med hög hastighet mot fälgen. Detta har effekten av utjämning och rengöring av ytan. I det sista steget, fälgarna är besprutas med färg eller en skyddande beläggning innan de är förpackade och levereras till distributörer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97818.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.