Hur du uppgraderar fälgar till en 2002 Hyundai Accent

Den 2002 Accent gjordes av koreanska biltillverkaren Hyundai. En av de vanligaste uppgraderingar som bilägare göra sina bilar är installationen av en uppsättning av eftermarknaden fälgar. En större, nyare utseende uppsättning hjul gör någon bil ser bättre ut, och detta gäller särskilt för en billig ekonomi bil som Hyundai Accent. Det finns många valmöjligheter när det gäller att uppgraderas fälgar, och besluta vilken som skall användas kan i själva verket vara en av de svåraste aspekterna av processen. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken hjulet du vill installera på din Hyundai. Det finns online-hjul företag som har ett brett utbud av valmöjligheter för bilar som Accent. Du kan också besöka ett hjul och däck butik för att se hjulen i person eller titta igenom kataloger.
2

Se till att du köper fälgar med rätt bultmönster och offset. Din hjul och däck specialist kan hjälpa till att se till att du köper rätt hjul. Accenter använde en 4x114.3 bultmönster fram till 1999. Bilar tillverkade från 2000-på använda en 4x100 mm bultmönster, så 2002 Accent kommer att använda en 4x100 mm mönster.
3

köper nya däck om du installerar större hjul. Vanligtvis när bilägaren uppgradera hjulen på en bil, de går med en större storlek för bättre utseende och prestanda. Om du väljer ett hjul med samma diameter som ditt lager hjul men kan du ha däcken bort från de gamla hjulen och installeras på de nya. Om du köper nya däck, har en professionell däckverkstad installera dem eller köpa ett hjul och däck paket som är redo att installera på din bil.
4

Installera dina hjul och däck. Lossa muttrarna för de gamla hjulen. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på en pallbock. Du kan antingen stödja alla fyra hörnen av fordonet eller ändra ett hjul i taget.
5

Ta bort muttrarna och hjulet. Skjut hjulet på navet. Montera muttrarna. Snurra hjulet på navet för att säkerställa att det nya hjulet inte stör någon av broms-eller suspension komponenter. Upprepa detta steg för de återstående hjulen.
6

Sänk Accent bort av stödbenet (eller pallbockar). Dra åt muttrarna med 90 ft-lbs med en momentnyckel. Kontrollera att däcket inte stör någon av bilens kaross. Efter att ha kört bilen för några miles, kontrollera tätheten av hjulbultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97772.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.