Hur att ersätta äldre aluminiumfälgar

Aluminiumfälgar, eller hjul, har blivit mycket vanligare på bilar och lastbilar under de senaste decennierna. Det verkar som de flesta varje bil har en prydlig rad flashiga lättmetallfälgar. På grund av närheten till vägen - där de utsätts för stenar, fukt, trottoarkanter och andra fallgropar som är inte bra för ett hjul avslut - legeringar kan börja se gamla efter ett tag. Lättmetallfälg konstruktioner påverkas också av trender, så kanske dina hjul ser lite föråldrad. Oavsett anledning är det lätt att byta ut de gamla legeringar på din bil med en uppsättning nya. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Momentnyckel
New legeringar
Visa fler instruktioner
1

Hitta ut klacken mönster på dina hjul. Det finns flera kriterier för att mäta ett hjul. Klacken mönstret är antalet klackar som håller hjulet till bilen. Räkna antalet muttrarna som håller hjulet på och sedan mäta avståndet mellan muttrarna som är längst från varandra. Ett exempel skulle vara 4x100 mm, vilket innebär att det finns fyra hjulbultar 100 mm över från varandra.
2

Bestäm vad förskjutningen av dina hjul är. Detta är avståndet mellan den monteringsdynan av hjulet där den gör kontakt med navet och hjulcentrum. Detta påverkar där hjulet och däcket sitter i förhållande till fordonet. Den felaktiga förskjutning kan förorsaka interferens mellan hjulet och fordon broms eller fjädring komponenter eller karossen.
3

Köp din ersättare legeringar. Det finns många företag som gör legeringar, så det finns ingen brist på valmöjligheter när det kommer till en ny uppsättning hjul. Du kan handla på nätet eller på en lokal däck och hjul butik, där du kan se hjulet val i personen.
4

Ha en däckverkstad montera däcken på de nya hjulen om du återanvänder dina gamla däck . Om hjulen som du byter ut är verkligen gamla, är det förmodligen en bra idé att använda nya däck. Plus, om du installerar större hjul, behöver du större däck.
5

Lossa muttrarna för de befintliga hjulen. Palla upp bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar i alla fyra hörnen. Avsluta ta bort hjulen och ställa dem ur vägen.
6

Skjut det nya hjulet och däcket på navet i varje hörn av fordonet. Kontrollera för att se att det inte finns någon interferens mellan hjulet och fordonet. Tråd i muttrarna. Sänk bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna med tillverkarens specifikationer med en momentnyckel. Detta är vanligtvis runt 90 ft /lbs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97774.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.