Hur hjuladaptrar Arbete?

Hjul och däck påverkar flera aspekter av ett fordon. Prestanda kan förbättras med bredare hjul och däck, eftersom installationen av bredare däck kommer att förbättra greppet och lyhördhet. Hjul även ha en betydande inverkan på utseendet av ett fordon. För att en viss hjul för att passa på en viss bil, måste hjulet har samma bultmönster som nav. Wheel adaptrar tillåter hjul med en annan bult mönster som skall installeras i fordonet. Syfte med hjuladaptrar

hjuladaptrar tillåter ett hjul som inte har samma bultmönster som din befintliga navet som ska användas på fordonet. Till exempel säger att bilen har ett hjul mönster av 5x4 tum och du vill installera ett hjul med en 5x4.25 tum bultmönster. En uppsättning adaptrar skulle skruvas fast i bilens 5x4-tums nav som skulle ha dubbar med 5x4.25 tum bultmönster. Hjuladaptrar bulten på bilens befintliga nav. Adaptern har hål som är av samma storlek och avstånd som fordonets nav. När adaptern är bultad till navet, är hjulet sedan bultas fast i adaptern. Installera kort

Installera Hjuladapter
kräver att de befintliga hjulen tas bort, så att adaptern och nya hjul kan installeras. Parkera bilen på en plan yta. Lossa muttrarna med en rörtång. Palla upp fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar. Upprepa tills alla fyra hörn stöds. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen. Torka navet ner med en trasa. Skjut hjulet adaptern på navet. Montera de medföljande muttrarna och dra åt dem med en socket. Skjut in hjulet på de dubbar som finns på hjulet adaptern. Montera och dra åt hjulbultarna. Sänk bilen tillbaka till marken. Dra åt hjulbultarna till tillverkarna rekommenderade inställningar, som kommer att vara mellan 80 och 90 foot-pounds.
Överväganden

hjuladaptrar kan vara ett effektivt sätt att montera en uppsättning hjul som inte har mönstret stock klacken, kan det finnas några saker att tänka på innan du använder adaptrar: hjuladaptrar lokaliserar hjulet längre bort från suspension än beståndet hjulet. Detta kan leda till däcken gnugga på karossen, göra styrningen tyngre och inverkan på väghållning. Den ökade förskjuten från navet kan också lägga större slitage på fjädringskomponenter och orsaka objekt som bussningar och hjullager att slitas ut snabbare.
Var kan man köpa adaptrar

Hjul adaptrar finns från flera online försäljare och kan kosta $ 100 eller mer för en uppsättning av fyra. Tänk på att hjuladaptrar är inte tillgängliga för alla typer av nav-to-wheel mönster. Innan du köper de hjul som du vill installera på din bil, se till att rätt hjul adapter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97823.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.