Bilhjul Specifikationer

Även om många människor ändrar sin bilens hjul helt enkelt för att förbättra hur deras bil ser ut, kan nya hjul också ha en betydande inverkan på prestandan. Att flytta till ett större hjul kan förbättra hanteringen, som kan byta till ett lättare hjul. Välja hjul, är mer än bara en fråga om utseende och storlek, dock. Du måste också välja hjul konfigurerade för att passa din bil. Storlek

Även du kommer att höra många människor hänvisar till hjulstorlekar som en enkel antal inches, består deras storlek mer än denna siffra. En 19-by-8-tums hjul har en 19-tums diameter. Den mäter också 8 inches tjock från insidan till utsidan av hjulet eller, mer specifikt, mellan de två flänsarna som stöder däcket.
Offset

hjulets offset mäter avståndet mellan "ansikte" av hjulet --- mittpunkten med bulthålen är placerade --- och dess kant. Ett hjul med positiv förskjutning har ansiktet skiftade mot framsidan av hjulet, och en med negativ offset har det skiftat mot ryggen. Ett hjul med negativ offset kan sticka ut från kroppen av bilen.
Bolt Pattern

Detta nummer, även kallad en "delningsdiameter "eller" PCD "vanligtvis visas som två siffror separerade av ett X. Till exempel skulle en bult mönster 5x120 hänvisa till ett hjul med fem bulthål --- ett gemensamt nummer på de flesta personbilar --- som gör en cirkel med en 120-mm diameter som mätt mellan mittpunkterna på bulthålen. Addera Center Bore

"Center borrningen" hänför sig till storleken på hålet i mitten av hjulet i vilken bilens monteringsnav passar. Många eftermarknaden hjul använder en standard, stort centrumhål att husen en adapter används för att justera hjulets hål för att passa en specifik bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97894.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.