Hur man installerar XM i en SUV

XM Satellite Radio, som vanligtvis kallas helt enkelt XM, är ett radionät som använder satelliter som sänder premium ljud. XM har många fördelar jämfört med traditionell radio. Med XM, är programmering konsekvent någonstans i USA. Detta innebär att lyssnare kan höra sin favorit station när du reser på en väg resa över flera stater utan avbrott. Många nya bilar och stadsjeepar är utrustade med XM. En eftermarknad XM radio kan också installeras på någon SUV som inte redan har en mottagare. Saker du behöver
Disponibel spritsudden
Visa fler instruktioner
1

bestämma den bästa placeringen för montering mottagarenheten. Generellt, de två alternativen är på en öppen plats på instrumentbrädan eller på en luftkonditionering vent mount. Stadsjeepar har ofta stora instrumentpaneler som kan rymma en självhäftande vridbart fäste. Dock är vent mount mindre permanent och är ett bra alternativ för att undvika att skada inredningen.
2

Förbered monteringsytan. Om radion vridbart fäste används, Tvätta det valda området med en disponibel spritsudd. Undvik att montera enheten direkt på skinn. Låt ytan prova, sedan dra bort den självhäftande fodret.
3

Tryck den självhäftande sidan av radion vridbart fäste ordentligt på den rena ytan. Ansök starkt tryck i 30 sekunder. Fästet kan placeras antingen vertikalt eller horisontellt för att passa placeringen av SUV instrumentbräda. Låt limmet torka i 24 timmar innan du använder enheten.
4

Hitta ett stort utlopp luftkonditionering inom bekvämt räckhåll för föraren om du väljer detta montering metoden. Skjut klämman delen av fästet direkt på en av de "fenor" i ventilen. Tryck den gångjärnsförsedda basen av fästet stadigt mot bottnen av ventilen för att säkert stödja vikten av radion. Ta fästet genom att försiktigt dra den uppåt och bort från ventilen.
5

Hitta en lämplig plats för satellitradio antennen på utsidan av SUV. Antennen måste vara allmänt horisontellt, med fri sikt mot himlen. Eftersom många stadsjeepar inte har traditionella stammar, kan fordonets tak vara det bästa alternativet.
6

Rengör valda antennen plats med en alkohol dyna. Låt det torka. Placera antennen stadigt på plats på utsidan av SUV. Basen på antennen inkluderar en stark magnet som förblir säkert, även vid motorvägshastigheter. För att undvika repor på finish, undvik att skjuta antennen. Istället drar antennen direkt upp och flytta den om det behövs.
7

Kör anslutningskabeln från antennen till fordonets inre. Välj en inkörsport med väderbeständig stripping, såsom en framdörr, taklucka eller bålen. Dörren kan säkert stängas på kabeln så länge gummi strippning är närvarande. Dra något överdriven slack i kabeln för att undvika att det fastnar på föremål. Om så önskas, täcka kabeln med den medföljande magnetiska skydd remsor.
8

Placera bilen dockan på den tidigare installerade montering på instrumentbrädan. Anslut antennkabeln till antennuttaget på bryggan. Koppla in den 12-volts strömkabeln till dockningsstationen och anslut den andra änden till SUV cigarett eluttag. Anslut en hane-till-hane ljudkabel från bilen dockan "line out" port till "line in" porten på SUV stereo. Alternativt, anslut en adapter kassettband till samma port på bryggan. Anslut XM satellitmottagare enhet
9

i bilen dockan och trycka på "Power"-knappen. Dockan kan enheten enkelt tas bort utan att koppla ur varje anslutningskabel. För säkerhet, ta bort mottagarenheten från dockan och ta den med dig när bilen är parkerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/portable-satellite-radio/97736.html

Previous:
Next:

Bärbar Satellite Radio

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.