Hur Satellite Radio i en bil fungerar?

Satellit radiosystem erbjuda ett bredare utbud av program än tillgängliga från landbaserade lokala radiobolag. De satellitsystem är bara tillgängliga genom abonnemang från leverantörer och använda proprietär hårdvara för att ta emot och avkoda satellit signal och ljud för de åkande i bilen. Systemet kan variera beroende på leverantör, men satelliten bilradion opererar med några grundläggande eller standard komponenter. Antenn

Antennen är ofta ingår med bilen satellitradio kit. Om inte, kan det köpas separat. Följ tillverkarens instruktioner för installation. Antennen är oftast en liten låda, ofta mindre än 3 inches över, som fäster på biltaket med en magnet och ansluter till radiomottagare med en bifogad kabel.
Satellite Tuner

Radiosignalen från satelliten ligger utanför frekvensspektrum av standarden AM-eller FM-radio. Den satellitmottagare plockar upp dessa frekvenser. Denna komponent kan kombineras med satellit radiomottagare i vissa system.
Satellitmottagare

Mottagaren omvandlar satellitradio signal till ljud och ger reglage för val av station, volym och ljudkvalitet.
Anslutningar till bilradion

satellitradio system kan anslutas till bilens ljudsystem i en mängd olika sätt. Fristående system, som ibland kallas universella tuners, kan använda en FM-modulator för att mata signalen till bilens befintliga radio. En FM-modulator är en extremt låg effekt FM-sändare som sänder signalen, som mottas av den befintliga bilradion inställd för rätt frekvens.

Andra alternativ omfatta avlägsnande av bilens i streck radio och ersätts med satellitmottagaren, som sedan ansluts till högtalarna. Addera Satellite Radio Begränsningar

Satellite radio är endast tillgängligt i kontinentala USA och Kanada. Mottagning av signaler krävs en giltig betald prenumeration på en satellitradio företag. Lokala radiostationer som kan innehålla lokala nyheter och väderinformation är inte tillgängliga på satellit radiotjänster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/portable-satellite-radio/96963.html

Previous:
Next:

Bärbar Satellite Radio

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.