Lägga till en Satellite Radio till en Factory Stereo

Factory stereoapparater i nyare bilar är ofta sat-klar, vilket innebär att allt de behöver är en speciell antenn för att ta emot satellit radiostationer. Factory stereoanläggningar i äldre bilar kanske inte har möjlighet till detta. Men oavsett vilken typ av fabriken stereo du har, kan du lägga en satellitradio, så länge som din radio kan åtminstone plocka upp FM-sändningar. Kontrollera bruksanvisningen för din fabrik stereo för specifika instruktioner om hur man tar bort det från instrumentbrädan i din bil. Om du fortfarande är osäker, be en professionell bil-ljud installationsprogrammet för råd. Saker du behöver
Factory stereo
Ägarmanualer
Satellite radioenhet
Satellite radio prenumeration
Visa fler instruktioner
1

avgöra vad anslutningsmöjligheter bilens fabriken stereon har på den. Om stereon har ett klistermärke eller symbol på den som säger "XM" eller "Sirius," det kommer att kunna koppla upp med en speciell satellitantenn. Om det inte finns några sådana symboler, kolla fabriken stereons manual eller titta på den bakre plattan för inmatningsalternativen. Om det finns en ingång märkt "Aux In" eller något liknande, kommer du att kunna ansluta en separat satellitradio via en vanlig ljudkabel. Din sista alternativet är att ansluta via radio-sändningar.
2

Köp den typ av enhet som fungerar bäst för dig. Om din stereo har satellit symboler, köpa en speciell antenn enhet. Om du vill ansluta via en "Aux In," köpa en "plug-and-play" enhet. Om din stereo har inga direkt-anslutningsmöjligheter, måste du köpa en satellit enhet som sänder på en FM-frekvens. Alla dessa typer av enheter är tillgängliga för köp både online och på de flesta större butiker.
3

Ställ in enheten enligt tillverkarens instruktioner. Vanligtvis kommer en speciell antenn kontakt med baksidan av fabriken stereo via en speciell sladd som kommer med det. En plug-and-play-enhet kommer med en ljudkabel som du ansluter till "Aux In" input. Rundradio enheterna behöver inga kabelanslutningar, bara placera dem så nära fabriken stereo som möjligt
4

Ström på fabriken stereo och satellit-radioenhet.. Många satellit enheter ansluts till bilens cigarettändaruttag, vilket i vissa bilar fungerar endast när bilen körs. Därför, om din satellit-enheten inte slås på omedelbart, prova att starta bilen.
5

Ställ en satellit kanal. Om du kan höra en sändning via bilens högtalare, fortsätt till nästa steg. Om du inte gör det, dubbelkolla dina kabelanslutningar och samråda med sat-radio enhetens installationsanvisningar. För rundradio enheter, kan du behöva prova flera olika FM-stationer innan du hittar en som fungerar med bilens fabriken stereo.
6

Kontakta satelliten företaget att sätta upp ett konto. Särskilda instruktioner för hur du prenumerera komma med din satellit-radioenhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/portable-satellite-radio/96958.html

Previous:
Next:

Bärbar Satellite Radio

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.