Hur Wire en Autometer Tach

Kabeldragning din nya Autometer varvräknare i din bil kommer att slutföra installationen. När du har valt en monteringsplats kan du köra de fyra kablarna som driver varvräknaren. Varvräknaren är utformad för att visa motorvarvtal eller rotationer per minut. Autometer har utformat sin Tach för att användas med fyra, sex och åtta cylindriga motorer med det enda kravet är att du måste kalibrera varvräknaren under installationsprocessen. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Pressverktyg
Crimp-kontaktdon
Tänger
Wrench in
Visa fler instruktioner

1

Kalibrera din Autometer varvräknare till din motorstorlek enligt följande. Om du har en fyrcylindrig motor, klippa två slingförsedda trådarna på baksidan av varvräknaren med avbitare. För en sexcylindrig motor, klipp bara den bruna kabeln, och för en åtta cylindrig motor inte klippa någon av trådarna.
2

Kör den röda kabeln från baksidan av varvräknare till säkringsdosan på din bil. Välj en öppen bytte strömkälla i säkringsboxen för att ansluta den röda kabeln till. De flesta säkringsdosor har flera positioner i säkringsdosan som gör att du kan ansluta en kabel till dem med hjälp av en spade ansluta. Kolla din instruktionsbok för en nyckel som visar vad som finns i säkringsskåpet.
3

Strip ca 3/8 tum av isoleringen från änden av den röda kabeln med kabelskalare och sätt kabeln till en crimp-on flatstiftet. Crimp kontakten på kabeln med ett par crimptång och in kontakten i uttaget du valde i säkringsskåpet.
4

Kör den vita kabeln från varvräknaren till ledningarna för instrumentbelysning . Anslut den vita kabeln till denna tråd med en crimp-on wire kranen. Stäng de två halvorna av anslutningsdonet runt den vita ledningen och instrumentet ljus tråd. Kläm metall kranen på kontakten ner med en tång och snäpp kåpan på kontakten stängd.
5

Route de gröna och svarta kablarna ur kupén genom brandväggen. Kör den svarta kabeln till den negativa sidan av batteriet. Skala av änden av tråden tillbaka omkring 3/8 tum och installera en crimp-on ringförbindelsedon. Anslut ringkopplingskretsen under bulten på batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel.
6

Kör den gröna kabeln till den negativa sidan av spolen. Strip 3/8 tum av isoleringen av wiren och installera en crimp-on ringförbindelsedon på vajern. Ta bort muttern på den negativa posten spolen med en skiftnyckel och installera den gröna ledningen om det. Byt ut muttern och dra åt med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97161.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.