Hur man bygger en adapter Trailer Ljus

Den bakre belysningen oftast monterad i USA kallas "vanligt," blinkers och bromsljus använder en vanlig glödlampa. Den bakre belysningen oftast monterade i Europa och Asien kallas "oberoende," blinkers och bromsljus använda separata glödlampor. Att dra en gemensam-wired släpvagn med en oberoende-wired bogsera fordonet, måste en släpvagn ljus adapter vävstol byggas. Detta innebär installation av en ny kabelstam och en förseglad "black-box"-modul som kallas en omvandlare, som lätt kan anskaffas på företag där bogsera paket är installerade eller på fritidsfordon återförsäljare. Saker du behöver
Kopia av scheman
överstrykningspennor
skruvmejsel
Converter modul
kabelskarvar
Electric drill (tillval) katalog Gummigenomföring (tillval) katalog Zip slipsar
Visa fler instruktioner
1

Photocopy diagrammet kopplingsschema från dragfordonet bruksanvisning och belysa de ledningar som betjänar de separata vänster och höger blinkers, de bakljusen och de bromsljus. Eftersom fordonstillverkarna inte prenumererar på en standarduppsättning av färg-koder för interna kablage, kommer dessa trådar vara olika för de flesta typer av bilar, lastbilar och stadsjeepar.
2

Få tillgång till de markerade trådarna på den schematiska. I bilar och stadsjeepar detta görs vanligen med hjälp av en skruvmejsel för att dra tillbaka ett litet antal skruvar som håller gjutna paneler på plats inne i lastrummet som skyddar ryggen på baklyktorna från skador. I lastbilar detta görs vanligen med hjälp av en skruvmejsel för att dra tillbaka två skruvarna som håller linserna till baklyktorna, sedan rita klustren borta från sängen sidoväggarna att exponera ledningar bakom dem.
3 < p> Läs instruktionerna som medföljer omvandlaren, som är en sluten "black-box"-modul med två kablage förmonterade. En av selar bör vara en fyra-ledarkabel med en platt fyra stift dragkrok fäst vid dess slut, bör den andra vara fem lösa ledningar. Bygg släpet vävstol ljus adapter med korrekt dirigering och fästa dessa trådar.
4

Arbeta en tråd i taget, och hört markerade schematiska, använd kabelskarvar för att fästa de fem lösa sladdar till lämplig bogsera fordon tråd. Den bruna tråden går med bakljus kretsen, går den röda tråden kretsen bromsljus, den gula sladden ansluter den vänstra kretsen blinkers, ansluter den gröna ledningen rätt krets blinkers och den vita kabeln fäster vid marken. Notera dessa anslutningar på kopian.
5

Route den platta fyra stift hitch kabelstam från den andra sidan av omriktarmodulen till det yttre centrala bakre delen av dragfordonet. Om det måste passera genom ett hål med en elektrisk borr i en kropp panel, använd en gummigenomföring i hålet för att skydda kablarna från nötning. Använd plast buntband för att hålla skumt nära bogsera paketet, och ungefär var 8-inches längs ledningarna för att säkra dem på plats.
6

Ersätt invändiga paneler när hela släpet ljus adapter vävstol har byggts. Håll din kommenterad och markerade fotokopia med alla dina andra bilens handlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97553.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.