Hur man installerar Trailer elbroms Controllers

Elektriska bromssystem regulatorer är en viktig komponent i en säker bogsering av alla utom de minsta och mest lättaste trailers. Faktum är att i många stater är det obligatoriskt att elektriska bromsar installeras och deras styrkretsar vara funktionella. Trailer elbroms styrenheter fungerar genom att tolka antingen minskar dynamiken i dragfordonet eller komprimering av pedalen när du bromsar. Den fysiska rörelsen är översatt till en examen elektrisk signal som sänds till släpfordonets elektriska bromsar, som distribuerar proportionellt. Ju större upphörande tvingar sinnena bromsspak i bogsera bilen, desto större friktion det instruerar elbromsarna gälla inuti näven. Saker du behöver
Elektrisk broms controller kit
skruvmejsel
Socket set (tillval) katalog skarven
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett plats i hytten på dragfordonet där konsolen som medföljer enheten kan monteras i rät vinkel mot den främre /bakre axel chassi, vissa enheter kräver också att ytan vara inom 30 grader från horisontalplanet. Platsen måste vara inom räckhåll för förarsätet, och det bör inte finnas någon ledningar eller komponenter monterade på baksidan.
2

Använd en skruvmejsel eller ett Hylsnyckelsats att fästa fästet, beroende på oavsett om det levereras med fästskruvar. Fäst den elektriska bromsen handkontrollen till konsolen och fäst den på plats, vanligen med hjälp av räfflade flikar vrids medurs tills fingrarna.
3

Sätt i den medföljande selen på baksidan eller undersidan av elektrisk broms controller. Det bör finnas en terminal multi-block på ena änden av en sele som passar ihop med uttaget på enheten.
4

Anslut de fyra kablarna i kabelstammen till deras motsvarande anslutningar i dragfordonet. Dessa anslutningar är på en fabriksinstallerad sele kan tejpas på rattstången eller trådbunden under instrumentbrädan. Konsultera din instruktionsbok för att avgöra om bilen är förberedd för en elektrisk broms controller. Om så är fallet, tryck bara på de två matchade ihop kontakterna och kalibrera enheten.
5

Kör blå kabeln från selen till terminal två av rundan sju-polig skumt om dragfordonet är inte pre- trådbundet. Dra den röda kabeln till vridpunkt bromspedalen, och ansluta den med en kabel skarv till det kopplade tråden. Anslut den svarta kabeln till en 12-volts levande källa som är ständigt hett när motorn är påslagen. Matningen till ljusomkopplaren är oftast praktiskt, men tråden kan också köra direkt från batteriets pluspol. Installera en inline säkring storlek enligt de anvisningar som medföljer den elektriska bromsen styrenheten. Anslut den vita ledningen till jord.
6

Följ installationsanvisningarna som är specifika för din enhet för att kalibrera den elektriska styrenheten släpvagnsbromsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97544.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.