North Carolina DMV Lagar om Färgtoning

Eftermarknad bil fönster toning är laglig i North Carolina. Icke-vindruta fönster får inte vara något mörkare än 35 procent synligt ljus. Vindskydd kan även vara färgade, men de får inte vara mindre än 32 procent synligt ljus. Vindrutan färgton kan inte sträcka sig mer än fem inches från toppen av vindrutan eller under AS1 raden av vindrutan, beroende på vilket som är längre. Den AS1 linjen är en gräns på vindrutan, bortom vilken man inte kan färgton, linjen är placerad så ingenting försämrar förarens siktfält. Lagar om Inspektioner

Under en bils säkerhet inspektion, vilket krävs enligt lag, kommer North Carolina Department of Motor Vehicles (NC DMV) titta på tonade rutor med en fotometer. Du kommer att betala en extra avgift på $ 10 ovanpå den vanliga $ 27,20 skyddsronder avgift för att se till att fönster färgton är inom regleringen.
Undantag från lagen

Varje fordon måste följa North Carolina färgbrytning lagar på vindrutan. Men ett antal fordon är undantagna från färgbrytning restriktionerna för de övriga fönstren. Windows för sightseeing och turné personbilar, för-hyra fordon som taxi, och common carrier passagerarfordon, husbilar, ambulanser, fastighet-rörliga fordon, limousiner och lag fordon verkställighet är fria från 35 procent synligt ljus regeln. Ett mångsidigt fordon, exempelvis en minibuss eller pickup, är tänkt att transportera 10 passagerare och är byggd på en lastbil chassi eller har speciella funktioner för enstaka off-road bruk. Multipurpose fordon kan undantas från North Carolina toning lagar också.

Addera ditt Lagligt Medicinska Undantag Om en förare av vanlig personbil har ett medicinskt tillstånd som gör honom känslig för ljus, kan han få en medicinsk undantag tillstånd från NC DMV, att låta honom ha mörkare nyans på hans fönster. För att få detta tillstånd måste sökanden ansöka skriftligen till Drivrutiner medicinsk utvärdering Program och ha sin läkare fylla i medicinsk pappersarbete från DMV. Detta tillstånd är giltigt i fem år, om inte förkortas av Drivrutiner medicinsk utvärdering Program. En förnyelse krävs medicinsk omcertifiering för att bevisa att föraren fortfarande har ett medicinskt tillstånd som kräver mörkare fönster toning.

Du kan inte få mer än två giltiga medicinska undantag tillstånd på en gång. Tillståndet måste specificera vilken bil det gäller, vilka fönster som kan färgas och nivåerna av toning. Undantaget Tillståndet skall medföras i fordonet när det har kört på motorvägen. Placera NC DMV utfärdat medicinskt undantag klistermärke på det nedre vänstra hörnet av bakrutan. Om etiketten inte visas, kan du betala en $ 200 böter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97280.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.