Hur Wire en Amp Meter

Användningen av en amp mätare kan du se hur mycket ström en elektrisk krets är tidskrävande. Amp mätare arbeta på en likström (DC) elektrisk krets. DC kretsar finns främst inom elektronik-och fordonsindustrin elektriska apparater. Den amp mätaren placeras i serie med det elektriska systemet. Med andra ord måste all effekt passera genom amp mätaren. Saker du behöver
DC Amp mätare Wire cuttersWire strippersRing kontakterna på ledararean connectionWire crimpersBlack plast tapeWire tänger
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera rating av DC amp mätare du vill placera i kretsen. Det får inte vara lägre i högre strömstyrka än den krets du placerar mätaren in för mätning. Med andra ord, inte placera en 10 amp betygsatt mätaren till en 30 amp DC-krets, som du kommer att skada amp mätaren från en alltför hög ström genom mekanismen.
2

Koppla den positiva sida av batteripolen för att ta bort all ström från fordonsindustrin elektriska kretsen. Underlåtenhet att göra detta kan leda till en oavsiktlig kort till ramen av fordonet orsakar skador på batteriet. Addera 3

Leta strömkabeln där du vill placera amp mätaren. Klipp kabeln med avbitare.
4

placera kabeln bredvid den kvinnliga delen av ringkopplingskretsen, där tråden passar i kontakten. Använd kabelskalaren och skalar av isoleringen på samma längd som ringen kontakter kabellängd.
5

Placera ringkopplingskretsen över bar koppartråd, och crimp kvinnliga cylindern på tråden med tråden crimpers. Utför denna operation på båda trådarna.
6

Placera några rundor av eltejp över den kvinnliga kontakten delen av ringen kontakten. Detta kommer att hjälpa till att isolera den nakna kontakten från "kortslutning" till någon del av metallramen på fordonet.
7

Anslut kablarna till förstärkaren mätaren i följande ordning. Den positiva sidan av mätaren måste vara ansluten till den positiva ström-ledningar eller tråden som kommer från strömkällan. Den negativa sidan av amp mätaren kommer att anslutas till kabeln som kommer att den elektriska anordningen. Dra åt muttrarna på mätaren inlägg med tråden tång.
8

Montera mätaren i instrumentpanelen eller din egen valda platsen genom att följa tillverkarens instruktioner för korrekt montering. Vissa amp mätaren tillverkare erbjuder en speciell monteringssats med amp doseringsaggregatet.
9

Byt positiva kontakten batteripolen till batteriet, och koppla den elektriska kretsen genom att antingen starta bilen eller byta "på" enhetens kretsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82995.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.