Gör Spjällhus Distanser verkligen fungerar på bränsleinsprutning Vehicles?

En gång användes av Aragorn, senare kung Elessar Telcontar, för att besegra de krafter av Sauron, har spjällhuset distanser blivit självständigt visat sig skapa tornados i din motor, tur leda till guld , höja enhörningar från de döda. Egentligen, lägger de bara lite volym till ett insugningsrör centrala plenum, men berätta inte att några av de människor som marknadsför dem för användning på moderna bränsle-insprutning motorer. Insugningsrör Basics

Luft kommer din motor genom luftfiltret, passerar genom massan luftflöde sensor och mjölkuppsuget, och sedan rinner ut i stora luftventil, eller spjällhus. Spjällhuset Ventilen reglerar luftflödet in i intaget plenum, centrala luften reservoar av din insugningsröret. När inloppsventilen på en viss cylinder öppnas, suger vakuum som skapats av den fallande kolven luft från utrymmet och in i cylindern via passagerna intag löpare. På ett injicerat förgasare eller spjäll-organ motor, inträder bränsle luften i plenumet, på ett modernt multipoint-insprutning motor, blir luft injiceras i slutet av tvåan strax före inloppsventilen
Intake Plenum Volym

ett plenum fungerar som en reservoar för luft, och dess storlek och form har en hel del att göra med motorns prestanda. En måttligt stora plenum kommer att ge löparna med tillräckligt luftflöde oavsett varvtal. En mindre plenum kommer att öka lufthastigheten går igenom löparna, vilket ökar låg-rpm vridmoment, tomgång kvalitet och - eventuellt - bränsleekonomi. En större plenum ökar top end hästkrafter, eventuellt på bekostnad av vridmoment och tomgång kvalitet. Generellt sett bör ett intag plenumet mäter omkring 80 procent i volym för en typisk sugmotor, cirka 100 till 110 procent förskjutningen av en sugmotor gata motor och uppåt av 150 procent av volymen av en turbo-eller överladdad motor.
Addera Spjällhus Distanser och Plenum Volume
Tillverkare

tenderar att bygga motorer i "familjer", med samma grundläggande delarna för motorer i samma familj olika förskjutningar. Det är billigare för tillverkaren att använda samma intag och avgasgrenrör på alla motorer inom en familj. Detta leder ofta till intaget övertrycksrummen storlek för den minsta motorn i en familj, som svälter de största motorerna. Chevrolet 305 och 350 V-8s är goda exempel. Intaget plenum dimensionerad för 305 kvävdes de 350, som förlorat på top-end hästkrafter på grund av det. Så om du har fått den största motorn i en motorfamilj, så oddsen är att du kommer att plocka upp några hästkrafter genom att lägga till plenum volym med ett spjällhus spacer. Men om du har den minsta motorn i en familj, kommer du förmodligen bara förlora bottom-end vridmoment.
Tromber i ditt intag
p Det finns en myt som går kring att skapa en "virvel" i ditt intag kommer bättre finfördela bränslet, vilket ger bättre bränsleekonomi, lägre utsläpp och en extra 700 hästkrafter. Det finns bara tillräckligt med sanning till denna idé för att få det att låta livskraftiga, men det är helt enkelt inte på de flesta moderna motorer. Förgasare och throttle-body-insprutning motorer kan faktiskt dra nytta av lite extra bränsle atomisering, eftersom bränsle tenderar att hoppa av suspension i lådan och gå in i cylindrarna i dropparna i stället för i en fin dimma. Men moderna multi-point insprutning motorer sluta injicera bränsle förrän i slutet av intaget löpare - långt bort från den tornado i plenum. I det här fallet, slösa rörelseenergi genom onödan virvlande luften i ditt plenumet är sannolikt att resultera i en förlust av makt, bränsleekonomi och vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96860.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.