Hur man stämmer en Honda med en V-AFC

Den Apexi VAFC är en piggyback bränsle tuner avsedd för Honda applikationer. Den VAFC fungerar genom att modifiera beståndet signal lambdasond som skickas till motorns styrenhet (ECU). Den styrenhet använder denna signal för att ständigt övervaka luft /bränsleblandning, vilket bränsle justeringar när det behövs. Den VAFC kan du värden inmatade korrigering för stock syrgas signal, vilket effektivt kommer att öka eller minska mängden bränsle som sprutas in i motorn. Innan trimma din Honda med VAFC, måste du installera en luft /bränsleblandning mätare eller datalogger anordning för att visa din motorns luft /bränsleblandning. Denna kvot kommer att användas för justeringssyfte med VAFC. Saker du behöver
Apexi VAFC
luft /bränsleblandning mätare eller datalogger
Passenger
Visa fler instruktioner
1

Hitta en säker, laglig väg som att accelerera din bil till redline i andra eller tredje växeln. Ta en passagerare med dig så att han säkert kan övervaka luft /bränsleblandning medan du manövrera fordonet. Se till att din luft /bränsleblandning mätare eller datalogger enheten är påslagen innan accelerera. Dessutom kan dataloggrar sättas att spela många motorparametrar,. Så om du använder en datalogger, se till att den är inställd på att spela in luft /bränsleblandning på din motor
2

Accelerera din fordon till redline. Ha din passagerare övervaka aktiviteten av luft /bränsleblandning mätare eller driva datalogger. När motorn har nått redline, låt på gasen och fortsätta att köra normalt. Hitta en säker plats att parkera så att du kan börja trimma med VAFC.
3

Ström på Apexi VAFC. Använd ratten för att navigera till "Hi /Lo" gaspådrag menyn. Välj "Hi" throttle alternativet, och VAFC kommer att presentera dig med ett stapeldiagram. Kärnpunkten i diagrammet representerar värdet fordonets rpm, och barerna är de nuvarande lambdasondadaption korrigeringsvärden. Standardkorrigeringen inställning är 0% för alla varvtalsvärden.
4

Använd luft /bränsleblandning information som din passagerare samlats från luft /bränsleblandning mätare eller datalogger att ställa de VAFC korrigeringsvärdena. Den stökiometriska luft /bränsleblandning för förbränningsmotorer är 14,7 /1. Men för optimal prestanda och tillförlitlighet, ska luft /bränsleblandningen vara något rik över hela varvtalsregistret, i allmänhet omkring 13,2 /1 för sugmotor applikationer, och 12,5 /1 för överladdade applikationer. Den optimala luft /bränsleblandning inställningen varierar något beroende på fordon och atmosfäriska förhållanden, så du kommer att behöva köra flera tuning sessioner för att perfekt luft /bränsle-förhållande för just ditt fordon.
5

Använd ratten på VAFC att höja de procentsatser bränsle korrigering vid eventuella varvtalsvärden som producerade en alltför mager luft /bränsleblandning. Likaså minskar VAFC procentsatser bränsle korrigering vid eventuella varvtalsvärden som producerade en alltför rik luft /bränsleblandning. Endast öka eller minska korrigeringsvärdena med några procent i taget. Upprepa sedan steg 1 och 2 för att övervaka den nya luft /bränsleblandning värdesätter din motor producerar. Upprepa tuning processen tills du uppnår en optimal luft /bränsleblandning över hela varvtalsregistret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87212.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.