Hur Wire en Caravan Hitch

I 3600-pound dragkapacitet av Dodge Caravan gör det till ett populärt val när det kommer till bogsering små och medelstora släp. För att på ett säkert och lagligt dra en släpvagn på de flesta områden, måste vagnen vara utrustad med ett kabelnät kan leverera vagnen med kraft för baklyktorna och varselljus. På de flesta bilar, kabeldragning ett skumt innebär styckning igenom och skarva olika kablar. Lyckligtvis finns det flera kablage finns specifikt för Caravan som ansluter till befintliga ledningar kontakterna placerade bakom vagnens bakljusen. Saker du behöver
Hylsnyckel
Electric drill
dubbelhäftande tejp
buntband
Avbitare
testlampan
Visa fler instruktioner

1

Leta luckan frigöringsspaken under brightwork ovanför nummerskylten på vagnens bakre luckan. Dra i frigöringsspaken och lyft den bakre luckan uppåt för att få tillgång till den bakre inre utrymme.
2

Ta församlingen bakljus på förarens sida av fordonet. Lokalisera de två skruvarna längs kanten av lucköppning mellan baklampa och weatherstripping. Ta bort de två bultarna med en hylsnyckel och dra monteringen baklyktan ur kroppen. Koppla den svarta och gröna kontakten fäst på baksidan av svansen lampenheten och ställ delen åt sidan.
3

Mata 4-poliga änden av ledningsnätet genom botten av svansen lampa öppning tills den når marken. Mata den andra halvan av ledningarna kontakten med den gröna ledningar på samma sätt. Anslut den ena av de svarta kontakterna på selen med svarta och gula ledningarna i den svarta kontakten sitter fast på fordonet. Resterande svarta kontakten ska anslutas till bilens bakljus församling.
4

Hitta en lämplig plats på bilens kaross i baklyktan öppning för att fästa jordkabeln. Fäst kabeln på chassit med hjälp av en borrmaskin och en bult. Montera den rektangulära modulen på stötfångaren under baklyktan öppning med dubbelhäftande tejp.
5

Anslut den röda kabeln strömförsörjningen till längden av 10-gauge ledningar levereras med kabelnätet kit. Mata ledningarna genom botten av bakljus öppningen tills den når marken.
6

Anslut det nya svarta kontakten på baksidan av slutsignalens montering och gör likadant med den gröna kontakten. Sätt tillbaka bakljus i öppningen. Sätt i fästbultarna och dra åt dem med hylsnyckel.
7

Ta församlingen bakljus på passagerarsidan av fordonet. Dra den gröna ledningar och 4-polig sele bakom vagnens bakre stötfångarhöljet mot passagerarsidan av bilen. Dra den gröna ledningar upp genom botten på baklyktan öppningen och anslut den svarta kontakten på selen i den svarta kontakten på fordonet. Anslut de svarta och gröna kontakten till baklyktan montering och sätt tillbaka den bakre lampan på fordonet.
8

Kör den svarta 10-gauge ledningar ansluten till strömförsörjningen kabeln mot motorrummet. Se till att undvika några rörliga delar eller varma ytor som kan skada vajern medan du kör. Inne i motorrummet, skär den medföljande loop säkringshållaren i hälften med en avbitare. Bifoga en butt-kontakt till ena änden av säkringshållaren och en ring terminal till den andra. Anslut strömkabeln till skarvförbindning. Använd en hylsnyckel för att koppla bort minuspolen från batteriet. Fäst ringen kontakten till den positiva polen kabeln på batteriet och återanslut minuspolen kabeln. Sätt i den medföljande säkringen i säkringshållaren och fäst det i motorrummet med buntband.
9

Testa 4-poliga kontakten med en ljus testare. Fäst marken för att den exponerade rundade delen av kontaktdonet. Sondera mätsladden på den bruna kabeln för att testa de varselljus, den gula sladden för att testa vänster blinkers och den gröna kabeln för att testa höger blinkers. För att testa bromsljusen, sondera testledningen på både gula och gröna trådar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87039.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.