Hur du justerar en Cummins bränslepump

Dodge dieselmotorer är väl kända för att ha upprörande vridmoment tillgängligt på pressen av pedalen. Ställ en Cummins bränslepump för att få mer makt direkt från fabriken. Blåser svart rök ur avgasröret är en bra sak när en Cummins motor är avstämd korrekt vid bränslepumpen. Vissa ägare justerar en Cummins bränslepump att hantera bränsle önskemål från eftermarknaden delar, men ännu mer gör det som ett enkelt sätt att få mer makt från en Cummins dieselmotor utan extra kostnad. Saker du behöver
skruvmejsel
skiftnycklar (öppen och sluten) katalog nåltång
Rags
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera Cummins bränslepump ligger nära brandväggen i kabinen på passagerarsidan av motorn. Torka av pumpen och på baksidan av huset för att ta bort smuts och smuts från ytan.
2

Lossa muttern rök justering ovanpå bränslepumpen att ta bort locket över bränslelasten leverans kolven och fjädern. Kolven är förskjuten på ena sidan längst ner. Kolven kan vridas när locket avlägsnas. Vrid sprutkolven 180 grader så att den motsatta sidan av den förskjutna kolven är nu ytan
3

bränsletillförselmekanismen stift rider upp och ned att justera bränsletillförseln. Fäst locket tillbaka över bränsletillförsel kolven och dra åt skruven rök justering för att hålla locket på plats.
4

Avlägsna metallkragen vid basen av bränslet justeringsbult. Under membranet håller kolven bränsletillförsel det finns en makt justerskruv låses med en låsmutter. Använd en skiftnyckel för att lossa låsmuttern nog att skruva bulten ur sin position. När bulten dras tillbaka ut tillräckligt långt för att ta bort metall krage runt basen av bulten, ta bort metall krage. Skruva skruven effektjusteringskanalen tillbaka i position, vrida skruven ett extra varv innan låsa den på plats med låsmuttern.
5

testa prestanda av justeringarna bränsletillförsel du gjort. Justera Cummins bränslepumpen för att reducera mängden av rök vid tomgång, och justera djupet av kraften justeringsbulten tills inställningen fungerar i kombination med den nya positionen för bränsletillförsel kolven. Lossar och drar de justerbara skruvarna i rök trimmejsel och makten justeringsbult kommer att ställa det nya bränslet som levereras till motorn via bränsletillförsel kolven och gaspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83802.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.