Hur ta isär en Garrett Turbo

Många bil entusiaster, särskilt de som älskar prestanda, leta efter sätt att öka kraften i sina fordon. Med hjälp av fordonskomponenter som Garrett turboaggregat, kan auto buffs öka kraften som produceras av deras resa. Turbos arbete genom att komprimera luften innan den kommer in i motorns förbränningsrum, så att mer luft och bränsle som skall effektivt konsumeras av ett fordon än vad som skulle vara möjligt utan en turbokompressor. Att reparera eller uppgradera turbo komponenter, kan du behöva ta isär din Garrett turboaggregat någon gång. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
spetstång
låsring tång
Visa fler instruktioner
1

Lossa de två halv-tums bultar förbinder armbågen wastegate till turbon huset med en halv-tums hylsa och spärrskaft kombination. Ta armbågen wastegate från aggregatet och ställ den åt sidan.
2

Lossa alla bultarna som håller turbinhuset tillsammans med lämplig storlek skiftnyckel. Ta bort alla av bultarna turbinhuset, med undantag av de två bultarna placerade vid toppen och botten av huset. Addera 3

Rotera bultarna turbinhus kvar på plats 1/4 varv i taget tills de når den centrala delen av höljet. Sakta fortsätter att vända bultarna i 1/4 varv, en i taget, för att försiktigt trycka turbinhuset bort från mittsektionen. Efter varje tur försöker snurra turbo kompressor hjulet. Om hjulet verkar binda, vrid skruvarna i motsatt riktning och försöka igen tills höljet och bultar trängs på en parallell vinkel till kompressorhjulet.
4

Ta bort skruvarna som håller kompressorn bostäder i stället. Lossa metall hållarna och dra kompressorhuset bort av turbo montering. Markera anpassningen av kompressorhjulet och turbinhjulet efter huset har tagits bort för att underlätta återmonteringen av turbo.
5

Placera lämplig storlek stickkontakten på turbinhjulet muttern, som ligger i centrum av hjulet, och ta försiktigt bort muttern. Dra kompressorhjulet av av dess spindel när muttern har avlägsnats. Ta turbinhjulet och turbinaxeln från turbon församling.
6

Ta bort skruvarna som håller plattan kompressorn tätningen på plats med hjälp av lämplig storlek hylsa och spärrskaft kombination för just din turbo. Ta ut plattan kompressor tätning när skruvförbindning lossas.
7

Infoga låsringen tång under låsringarna håller lagren turbinaxeln på plats på vardera sidan av turbon. Ta bort låsringarna och luta turbo uppmuntra lagren att glida ut ur turbon församling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86789.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.