Stål Vs. Gummispiralfjäder Spacers

spiralfjäder distanser är mer mångsidig än de kan verka vid första anblicken, kan både förändra fordonets markfrigång och ändra köregenskaperna. Ett antal variabler kan diktera exakt hur distanserna påverkar din bil: typ - ring eller blockera - materialet och, kanske viktigast, distansen läge i eller ovanför spiralfjädern. Ringtyp, stål, över eller under de
spiralfjäder

Stålring distanser placeras ovanför eller under våren är en av de enklaste och mest effektiva sätten att finjustera ett fordons ride höjd utan att ändra själva fjädern. Stål spacer munkar - som kan variera i tjocklek från 1/4-tums till tre inches eller mer - flytta fjädern längre bort från chassit eller kontrollgruppen, ökar markfrigången med exakt tjocklek spacer. Distanser av denna typ kan vara ett användbart verktyg för åkare, som kan välja att inte installera den kortast möjliga våren och sedan finjustera markfrigången med distanser.
Ringtyp, Gummi, över eller under de Spiralfjäder

gummispiralfjäder distanser liknar stål enheter men har ett helt annat syfte och uppsättning av begränsningar. Gummispiralfjäder distanser placerade över eller under våren göra påverka rida höjd, men det faktum att de komprimera innebär att hissen inte är helt linjär i förhållande till tjockleken hos distansskiktet. Gummidistanserna kan användas för sig eller i kombination med stål distanser. Den gummidistans huvudsyfte, bortsett från att ändra markfrigången, är att förbättra åkkomforten genom att absorbera stötar och vibrationer innan de gör det genom våren och i chassit.
Ringtyp, Gummi, placerad mellan spolarna

ringtyp gummidistanserna kan också placeras mellan ett par spolar att ändra vårens kompression egenskaper. De flesta moderna bilar fjädrar är progressiva, vilket innebär att de är mjuka för de första inches av resor och sedan få styvare när de komprimeras. Sliding en gummidistans mellan ett par av de mjukare spolar stelnar dem, effektivt öka fjäderkonstant. Denna ökande fjäderkonstant kommer vässa hantera respons och minska kroppens roll, om än på bekostnad av vissa fjädringsvägen och åkkomfort.
Block-Type, stål och gummi, placerad mellan spolarna

Det finns en annan typ av spiralfjädern spacer ute, du kan se det som ett kort avsnitt av en ring-typ spacer, en speciellt utformad för att gå mellan spolarna för att öka fjäderkonstanten. Dessa block-distanser finns i stål och polyuretan - vilket helt eliminerar spolarna relativa rörelsen - och gummi, vilket tillför lite fjäderkonstant till spolarna. Gummi blocket-typ spacers är ett exakt sätt att ställa fjäderkonstant eftersom du kan använda flera distanser av varierande fasthet hela spolen. Den kompromiss med en stål-eller hårdgummi blocket är en minskning av fjädringsvägen, men mjukare kan komprimera tillräckligt för att minimera denna effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96855.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.