Maxima Supercharged Vs. Maxima Turboladdad

Nissan gjorde ett ganska djärvt påstående när det började marknadsföra sin Maxima flaggskepp sedan som en fyrdörrars sportbil. Däremot väckte Nissan budskapet hem när tillverkaren installerat samma VG30E motor som används i top-of-the-line 300ZX och såg till att ingen någonsin skulle glömma det i den numera legendariska VQ-serien V6 1995. Med en så kraftig motor och drivlina, det är litet konstigt att så många har valt att överladda och turbocharge sina Maximas. Stiftelsen

VG och VQ-serien V6s används i Maximas bygger på i huvudsak samma grunder som sina dubbla turboladdade 300ZX kusiner, så potentialen finns definitivt där. Även 300ZXs används uppgraderade motorn internals och ett förbättrat kylsystem för att hantera uppsving, var själva blocket utformats från dag ett för att användas med forcerad induktion. Över 450 hästkrafter är en mycket verklig möjlighet med rätt delar.
Hästkrafter

Allt annat lika, kommer en turbo gör samma laddtryck som en kompressor producera mer makt. Kompressorer kan lätt dra mer än 80 hästkrafter vid höga varvtal, och varje bit av det går till spillo när en turbo kunde göra samma sak som körs på avfallsgaser avgaser ensam. I en jämförelse sida vid sida av två dyno skivor, en från en turbo Maxima gör 367 hästkrafter och en annan från en kompressormatad Maxima göra 423, är det intressant att notera att trots kompressor s 50 + hästkrafter fördel, producerar ungefär samma mängd vridmoment som turboaggregatet. Detta är starkt indikerar spillo hästkrafter används för att köra kompressorn.
Linjäritet

hänvisning till samma dyno lakan, kommer du att märka en enorm skillnad i kurvorna. Turbon kurva börjar lågt och stiger snabbt till en topp på runt 4000 rpm. Kompressorn makt kurvan stiger i en nästan rak linje till sin topp redan från tomgång. Detta är ganska typiskt för någon turbo /kompressor jämförelse, turbon ger en enorm dyning i kraft vid höga varvtal endast medan kompressor gör att motorn fungerar som det är större än det egentligen är över hela varvtalsområdet
<. br> Funktion

Turbos ger mer makt och möjligheter tuning, men de kan orsaka alla möjliga problem för framhjulsdrivna bilar som Maxima. Turbon är på /av naturen gör det svårt att hitta balansen mellan hjulspinn och turbo-lag, vilket är ett allvarligt problem för framhjulsdrivna bilar. Kompressorn kan inte använda sin potential fullt så effektivt som turbon, men dess mycket linjära natur gör den mer förlåtande att starta från stillastående och kontroll vid kurvtagning.
Applications
< p> Eftersom de inte drar ström från vevaxeln, kommer turbos ger dig bättre gas körsträcka och förmågan att öka öka när du använder race gas. Kompressorer är billigare, enklare att installera och kommer att göra bilen lättare att köra på gränsen, men är inte så vänligt för bruksbil Maximas som en turbo. Om din Maxima är en bruksbil som ser enstaka dagar på dragstrip eller en snabb väg kurs, sedan gå för turbo. Om du är en ivrig friktionsracer eller autocrosser och inte tänka en märkbar nedgång i gas körsträcka, då kompressor kommer bättre passa dina behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84181.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.