Limited Slip Differential vs Torque Vectoring

Den traditionella öppna är som ett 1980 Office drone: den visar upp, gör sitt jobb till minsta möjliga specifikationer och sedan går hem. Den differentialbroms är sådär vidrig IT-kille ner i korridoren, motiverar sin attityd och brister genom att göra vad den öppna differentialen kan inte. Vid slutet av dagen, beror vilken du väljer i första hand på vad du förväntar dig och vad du är villig att tolerera att få det. Öppna differentialer

Med en normal "öppen" differential, effektflöden från kugghjulet på drivaxeln och genom krondrevet på utsidan av jämförelsefönstren bärare. Bäraren är som en ihålig cylinder, med en uppsättning av kugghjul på insidan. Dessa Dreven - som rider på spindlar peta inåt från insidan av bäraren - engagera axelväxlar. Så länge som båda axlarna snurrar med samma hastighet, Dreven förblir stationära och fördela strömmen 50/50 till de axelväxlar. Men om en axel börjar snurra snabbare än det andra, kommer dreven roterar kring långsammare snurrande kugghjul och väg alla motorns kraft till det snabbare snurrande axelväxel.
Limited Slip Differential

Problemet med en öppen differential är att det alltid kommer att skicka motoreffekten till snabbare spinnrock - precis vad du inte vill. Varje differential som antingen helt eller delvis låser axlarna tillsammans är en typ av "limited slip", och det finns alla typer där ute. Den du är förmodligen mest bekant med använder en uppsättning av kopplingar för att låsa axlarna tillsammans. Den koppling typ diff ingriper när det finns en skillnad i vridmoment mellan drivaxeln och kuggkrans, vilket innebär antingen under acceleration eller retardation. En enkelriktad LSD låser endast under acceleration, och en två-vägs lås enligt både acceleration och retardation. En "1.5-way" diff låser fullt under acceleration, men endast delvis under retardation.
Koppling typ och nackdelar

koppling typ LSD är en beprövad konstruktion som kan hypotetiskt upprätthålla en perfekt 50/50 power split. Naturligtvis beror vridmoment-spjälkande kapacitet på styrkan och storleken av kopplingarna, men det kan göras. Den koppling typ diff är perfekt för drag-och top-Speed ​​Racers, men det är inte den mest progressiva design. Du definitivt vet när kopplingarna ingrepp i kurvor, eftersom bilen kommer omedelbart att gå från neutral hantering till understyrning, eller "push". Under bromsning, kan plötsliga engagemang orsaka båda hjulen att tappa greppet, vilket orsakar att axeln att tappa greppet och skjut, det är därför de flesta koppling typ road racers föredrar 1.5-vägs LSD. På den positiva sidan, kan det plötsliga och våldsamma greppförluster vara bra om du försöker att rotera bilen, som när du drifting eller rally racing.
Torque Polarisering Differentialer

Även känd som "Quaiffe" eller "torque vectoring" diff, den TBD är ett annat djur helt och hållet från koppling typ. En TBD är arkitektoniskt identisk med en öppen diff, men använder spiral eller "spiralformade" klippa kugghjul. När ett hjul börjar snurra snabbare än den andra, den spiral-skurna kugghjul slags sylt mot målet och axelväxlar. Denna störning ökar motståndet inne i differentialen, inte riktigt låsa axlarna tillsammans men hjälper den annars öppna diff agera lite mindre öppet. Sålunda utgör TBD inte "begränsa slip" så mycket som det fortsätter att skicka en bit av makten till den långsammare spinnrocken.
TBD och nackdelar
< p> Eftersom det är i huvudsak en öppen diff, den TBD är en smidigare och mer transparent system än med de mest subtila av koppling-typer. Medan TBD vridmoment dela kapacitet är ganska begränsat - typiskt ca 80/20 till den koppling typ hypotetiska 50/50 - dess inneboende progressivitet ofta betalar utdelning på väg kurs och i den verkliga världen. Den Quaiffe kan tendera att pressa lite mer än en öppen diff, men det beror på tillämpningen. I vissa fall kommer den extra kraft till utsidan hjulet hjälper faktiskt att rotera bilen, eller åtminstone hålla den neutral i kurvor. Du kommer att offra lite av linjärt dragkraft relativt koppling typ, men du har fortfarande mer än du skulle med en öppen diff.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96806.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.