Hur man kan förbättra 2003 Ford F250 V10 Gas Mätarställning

1990-talet var en viktig tid för V-10 motorer, markerar ett återuppvaknande av en konfiguration som en gång hade varit den enda försyn superbilar och utländska exotiska. Fords Modular motor, infördes 1991, har levt upp till sitt namn i spader genom att utöka från en milquetoast 281 kubiktum V-8 hela vägen till den dunkande 413 kubiktum Triton V-10. Medan onekligen kraftfull och mångsidig, är Triton inte exakt bränsleekonomi mästaren av sin familj, speciellt när jämfört med den massiva F-250 chassi. Fortfarande, öka din lastbilens väg-sparsamhet behöver inte nödvändigtvis betyda att döda sin underhållning. Instruktioner
1

Installera en bak-mount twin-turbo systemet genom att köpa de universella komponenter och tillverkning resten själv. Ja, att lägga en turbo för att öka bränsle körsträcka kan verka lite bakåt, men du kommer att se logiken i ett ögonblick. Självklart tillverka en twin-turbo systemet är utanför ramen för en 700-ord artikel, så om du inte har tillräckligt med tillverkning färdigheter sedan anlita tjänster av någon som gör. Börja med en låg-boost turbo systemet konstruerad för en 4,6-liters modulära Mustang och få den att passa genom att installera längre turbo-till-motor VVS.
2

Installera numeriskt lägre bakaxel utväxling, i intervallet ca 2,2 till 2,25-till-ett. Denna axel utväxling är nyckeln till att hålla din nyligen turbomotor i sin viktigaste effektivitet sortiment. Den lägre utväxling kommer att hålla rpm nere samtidigt som du kan modulera motorns önskad effekt genom att justera turbo boost. På detta sätt, de turbos fungerar som en slags variabel förträngningsmekanism, pumpa bara så mycket luft i motorn som den behöver för att upprätthålla en viss hastighet med en given last.
3

Installera en uppsättning av kortare och smalare däck på fram och bak. F-250 levereras lager med 16 med 7 tums fälgar och LT235/85R E-klassade däck, gå till en uppsättning av LT180/70 däck för en 2,5-tums drop in markfrigången. Välj en uppsättning däck med ett mycket hårt, lång hållbarhet gummiblandning för lågt rullmotstånd och ökad mpg. Om du har dubbla bakhjul, dumpa då och använda en uppsättning singlar. De kortare däck kommer numeriskt öka den effektiva slutlig utväxling med cirka 17 procent, vilket är en del av orsaken till den högre utväxling från steg 2.
4

Strip så mycket vikt som möjligt från lastbilen. Vid 5600 pounds, är din lastbil kommer aldrig att bli en Lotus, men varje kilo du kan ta bort minskar mängden uppsving du behöver för att bibehålla prestanda du är ute efter. Du kan rippa 4WD axel, överföring fallet och löpverk ut för att spara några pounds och minska rullmotståndet, men du kommer att ångra det med smala däck och 500-plus hästkrafter turboladdade Triton i omgångar.
5

Förbättra lastbilens aerodynamik genom att installera en uppsättning av prestanda sänkningsfjädrar, styvare stötdämpare, ett insynsskydd och en fullständig plåt "belly pan" för att täcka botten av bilens chassi. En luft dammen installeras under den främre stötfångaren håller drag och lift-inducerande luft ut från under bilen, men du måste installera en ventilerad huv och skärmar för att evakuera motorns värme. Slutresultatet kommer att bli större bränsleeffektivitet och stabilitet på motorvägshastigheter. F-250 levereras med 8,3 inches av markfrigång lager, så även efter installationen av de 2,5-tums kortare däck du kan ändå sänka den med cirka två inches samtidigt bibehålla en rimlig fyra inches av markfrigången.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96649.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.