Hur en bil Kondensator Works

Luftkonditionering kondensorer kan vara i mitten-mannen i bilens AC-system, men de är långt från mitten-ledning i fråga om betydelse. Kondensorn är en viktig länk i systemets värme-absorption och försvinnande cykel, tjänar till att leverera den värmeenergi fångade i din tryckande bil cab till luften utanför, där det hör hemma. Heat Exhangers

Radiatorer, oljekylare, AC kondensorer, AC förångare och kärnor värmare: alla är olika typer av värmeväxlare för att flytta värmeenergi från ett system till ett annat. Dessa radiativa värmeväxlare arbetar med hjälp av den termiska energi - eller brist på sådan, i fallet med förångaren - som finns inne i sina spolar för att värma eller kyla metall ringar. Luft som strömmar över spolarna plockar upp denna termiska energi och bär den bort från spolarna. Emellertid kan spolarna förändras endast temperaturen hos ett mycket tunt lager av luft, tunna flänsar som förbinder spolarna fungera som förlängningar av spolen och öka ytarean för att öka den termiska utbytet från kompressorn Addera. till kondensorn

Du kan tänka på en grundläggande AC-system som två värmeväxlare: en kompressor och en ventil. Den AC-systemet startar vid kompressorn, vilken pressar en varm ånga av kylmedelsgas in i ett flytande tillstånd. Denna komprimering koncentrat väsentligen all värmeenergi som finns i systemet, vilket kylvätsketemperatur väl över omgivande luftens temperatur. Detta flytande kylmedel strömmar därefter genom kondensorn, och luft, som strömmar genom kondensorn kyler kylmediet precis som det kyler kylmediet i bilens kylaren.
Från kondensorn till förångaren

kylvätska går sedan tillbaka genom en expansionsventil, där den expanderar till en super-kall gas och passerar genom förångaren. Förångaren - i huvudsak en mindre version av kondensorn som fungerar i omvänd - blir mycket kallt. Din AC systemet fläkten suger luft in genom ventiler i bilen och trycker den genom förångaren. Luften ger upp en del av sin värmeenergi till den kylda kylmediet, värmer kylmediet och blir kallare själv i processen. Att kall luft kommer ut i bilens klimatsystem ventiler, blåser i ditt ansikte och hålla din glass smälter.
Kondensator Material

Luftkonditionering förångare har utvecklats lite över åren - inte så mycket i design som i de material som används. Koppar förångare väger och kostar ungefär dubbelt så mycket som aluminium kondensorer med liknande kylkapacitet, men de har visat sig populär genom åren eftersom deras 40 procent bättre ledningsförmåga möjligt för tillverkare att göra dem så mycket mindre för att passa in i trånga motorrum. Aluminium kondensorer kommer också oxidera eller korrodera snabbare än koppar, och de är svårare att reparera, bör man läck. Vissa tillverkare har valt att använda en hybrid design med kopparrör och aluminiumlameller, men eftersom det inte finns något sätt att svetsa eller löda aluminium till koppar, dessa mönster saknar ibland i effektivitet och hållbarhet jämfört med ren koppar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96781.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.