Smidda Vs. Billet bromsoken

Den gearhead värld är full av etiketter som är avsedda för att locka köpare. NYOMVÄND bil killar kommer ofta att köpa en del bara för att det står "förfalskat", "billet" eller "CNC" på lådan. Men, är det faktum att dessa buzz-words egentligen inte berätta mycket om den delen verkliga prestanda, som har mycket mer att göra med det material som används än de processer som används för att forma den. Material Processes

Alla metalldelar börjar som en stor bit av material som kallas ett ämne. För att göra gjutna delar, tillverkare värma metallen upp, förvandla det till en vätska och häll den i en form. Smidning innebär i allmänhet uppvärmning av materialet för att göra den mer böjlig, sedan använda en uppsättning av massiva, kraftfulla hammare till pund den in i formen. För att göra billet delar, använder tillverkarna en dator numeriskt styrd robot "arm" och skäret att skulptera delar från ett fast ämne av material.
Material Överväganden

För att kasta en del, måste tillverkaren tillföra vissa legeringsämnen för att säkerställa att den flytande metallen inte bildar hål eller bubblor som det kyls. Dessa legeringsämnen gör ofta metallen svagare. Smidda metaller kräver färre legeringsgrundämnen. En billet del inte kräver några legeringsämnen alls, förutsatt att hyvelskäret på CNC arm är stark nog, kan du göra en billet del av nästan vilket material som helst. Ytterst kan billet delar använda starkare material än smidda delar, och smidda delar kan använda starkare material än rösterna.
Process Effekter

Casting ett material gör det för att ställa in en kristallin struktur, som kan bli slumpmässiga och benägen för sprickbildning. Smide komprimerar metall, klämma kristallina korn i mycket distinkta linjer, vilket ökar dess styrka. Tänk på det som skillnaden mellan medium density fiber-board (tillverkad av sågspån) och plywood (som använder alternerande kornen för att öka styrkan). Delar huggen ur ett massivt ämne av gjutna material kan se bättre, men inte nödvändigtvis är starkare än samma material som gjuten i en form.
Vad det handlar om

Materialet är viktigast för bromsok, stavar, vevaxlar, kolvar eller någon annan del, så välj med legering styrka först. Billet delar kan använda de starkaste legeringar, men de gör inte alltid. Allt annat lika, ger smide starkast möjliga material och bearbetning som material i stället för att forma det innebär att det krävs några ytterligare element. Så, för de starkaste bromsok, köpa en uppsättning smidda billet enheter som tillämpar bästa möjliga legeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96575.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.