Hur att lyfta med en vinsch

Använda en vinsch för att lyfta en tung vikt eller föremål kan verka som en enkel operation, men du måste följa särskilda åtgärder för att säkerställa din egen säkerhet och för att förhindra skador på vinschen och lasten. På grund av stammen sätta på en vinsch och tillhörande rep, kedja eller kabel, kan lasten skapar en betydande risk om den lossnar. En flygande kabel eller kedja kan resultera i allvarlig skada för någon nära eller med händerna på mekanismen. Som ett resultat, speciellt med fordon-anslutna vinschar, sparar förebyggande både dollar och kroppen från allvarlig skada. Instruktioner
1

Bekanta dig med vinsch operation, särskilt om det är en automatisk motor vinsch, innan monteringen lasten. Lär där alla krokar ansluta när du sätter en belastning innan du utför åtgärden på riktigt. Unspool vinschen när du är redo att börja, lämnar minst fem slingor av kabeln på vinschen vid alla tidpunkter.
2

Linda den lösa kabeln runt lasten eller ansluta den till en pre-svepta lasten net täcker redan föremålet. Loop kabeln runt ett fast högt trissa som upptagande fribärande punkt eller position din bil så att den är högre än den last som ska lyftas. Undersöka situationen för att se till att du inte glömmer bort en anslutning eller en krok som måste sättas på plats. Addera 3

Sätt på läder handskar och skyddsglasögon. Vrid vinsch på om den sköts av en motor eller vev vinsch om manuellt. Håll drift tills kabeln är tight. Fortsätt veva tills lasten ökar till 500 pounds per mätningen på vinschen ratten, eller det börjar att lyfta bifogade vikt. Stoppa vinschen för en stund.
4

Kontrollera din fribärande punkt att se till att ingenting kommer lös eller kabeln börjar glida. Kontrollera din last för att se till att hakarna och knutpunkter fungerar korrekt. Bekräfta ingen är nära verksamheten vid den tiden som en assistent eller åskådare.
5

börja fungera vinschen igen, sakta höja vikten. Håll händerna borta från kabeln vid alla tidpunkter. Stoppa driften och lägre vikt om du börjar höra stam tongångar kommer från vinschen motor eller kabel, vilket indikerar att vikten är för tung för motorn.
6

Titta kabelspolen till vinschen trumma jämnt. Stoppa processen om det börjar att binda upp. Avsluta vinschning när vikten eller föremålet har lyfts och returresa. Placera objektet vid sin destination. Sakta lossa vinschen tills kabeln har slack och objektet är ordentligt vila när det behövs för att hissas.
7

Lossa kabeln och krokar och linda kabeln upp i vinschtrumman igen för förvaring. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96748.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.