Beläggning Alternativ för Skruvfjädrar

En gång i tiden, brydde ingen riktigt vad bromsok, fjädrar eller rotorer såg ut. På den tiden var sådana delar vacker så länge som de gjorde jobbet med minsta klagomål. Men ångvält hjul och lätta smide med öppen element mönster kastat ljus och, vissa skulle säga, ovälkommen strålkastarljuset på estetik underredet design. Raw Finish
p Detta är det minst attraktiva alternativet om du inte har rostfria eller titan spiralfjädrar. Raw stål är ett rost-bomb som väntar på att hända, så även ett tunt lager av en-dollar sprayfärg är bättre än att använda ingenting. Polerat rostfritt uppenbarligen inte behöver en beläggning, och titan kommer snabbt bildar ett tunt skikt av oxidation som skyddar den från ytterligare skador. Titanium s oxidskikt är ganska vacker också, beroende på ljusets vinkel och nivån av oxidation, kanske titan reflektera i blått, mörkt lila, silver eller svart
Målning
<. br>

Måleriet är den go-to alternativ för många, men det är inte så enkelt som att bara spraya på ett lager järnaffär svart emalj. Färgen torkar på ett hårt skal, och spiralfjädrar kan böjas över en fot i deras utbud av rörelse. Ännu värre, har en spiralfjäder inte bara böja - det också vrider lite. Det är ett säkert recept för sprickbildning och avflagning om din färg är inte flexibel att böja och stark nog att hålla på. Latex färg är tillräckligt flexibel, men inte håller sig väl till skador på vägarna och värme. Gå med en kvalitet polyuretan som utformats speciellt för fjädrar.
Pulverlackering

Pulverlackering är bara en annan typ av färg, men en som bakar till en tjockare och hårdare skal än vanlig färg. Ett pulver coat är en flexibel plast liknande konsistens till en Dixie cup. Många eftermarknaden fjädrar kommer pulverlackerad om du vill ha dem eller inte, och det är inte en dålig sak. Pulverlack är extremt slitstark, kemikalieresistent och finns i en mängd olika färger inklusive krom och guld. Pulverlackering är en trevlig gör-det-själv typ av projekt, men inte bota det i en ugn används regelbundet av en make som du vill behålla.
Metal Coatings

Galvanisering och alumineringsprocess är giltiga metallbeläggning alternativ för fjädrar, men de ser ut som kompletta skräp på något annat än studsmattor och garageportar. Bara inte. Förkromad fjädrar har funnits i evigheter, och andra metaller gör inbrytningar på denna marknad. En billig förkromning jobb som består av inget annat än ett tunt skikt av nickel och krom kommer så småningom rosta igenom och chip bort, så att du får vad du betalar för här. En kvalitet tri-krom jobb med en päls koppar bas kommer att vara mycket mer hållbara och kommer att hålla sitt utseende för år. Kopparpläteringen är en av de trendigare avslutar ute, men kräver någon form av klarlack eller krom för att hålla den från att bli grönt. Det finns alltid guld om du redan betalar ett par livvakter bara för att titta på dina fälgar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96729.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.