Hur man installerar ett Spacer Spiralfjäder på Front Sänkningsfjädrar

En spiralfjäder är en viktig del av ett fordons upphängning som kan påverka hur mjuk eller fast attraktionen är samt hur hög eller låg bilen sitter. Om en fjäder sitter för lågt, är det enda sättet att höja fordonet till önskad ride höjd genom att installera högväxt fjädrar eller distanser som går på ändarna på fjädrarna och lyfter upp dem. Byte av fjädrar helt kan bli dyrt, medan användning av distanser oftast kostar mindre. Installera distanser i grunden är samma process som att installera fjädrar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Fjäderspännare
Spring distanser
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i en lägenhet, väl upplyst område.
2

Lossa muttrarna på hjulen. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Slutför bort muttrarna, ta sedan bort hjulen och ställa dem ur vägen. Addera 3

Unbolt våren och fjäderben från suspensionen enligt anvisningarna i verkstadshandboken för din bil. Detta kommer att variera beroende på märke och modell av bilen. Denna regel innebär unbolting vingla bar och ta bort skruvarna som håller den nedre delen av staget till suspensionen. Du kanske även måste ta bort bromsoket, som hålls på med två stora bultar på baksidan.
4

Flytta staganordningen till en arbetsbänk. Placera en fjäder kompressor på vardera sidan av fjädern och dra åt, tills spänningen avlägsnas.
5

Använd en hylsa och en spärrhake för att lossa och ta bort muttern som fäster staget till den övre strut montera . Ta bort alla bussningar och brickor genom att dra ut i slutet av fjäderben. Du bör nu kunna ta bort den övre strut montera genom att dra loss den för hand. Om det finns några bussningar eller brickor under fästet, ta bort dessa också.
6

Dra våren upp från staget, men lämna kompressorn på.
7

Montera distansringen, vilket kan installeras på botten fjäderdynan eller på toppen av fjädern. Konsultera anvisningarna som följde med spacer. Om spacer installeras på botten, lägg den på plattan som fjädern sitter på. Om de installeras på toppen av fjädern, placera hylsa på toppen av fjädern, så att ändarna av fjädrarna passar in i de små fördjupningarna på mellanlägget. Om spiralfjädern är inte platt där den slutar och det finns ingen fördjupningen på spacer för fjädern att passa in, kommer spacer inte att kunna användas med dessa särskilda fjädrar. Du måste få en spacer som kan installeras så att den ligger plant ovanpå fjädern.
8

tillbaka fjädern på fjäderbenet. Montera den övre strut montera och all hårdvara som togs bort. Dra åt skruven som håller den övre staget till övre strut montera. Sätt tillbaka staget och fjäderpaketet i bilen på baksidan av borttagning.
9

Upprepa steg 3 till 8 för den motsatta sidan av fordonet.
10

tillbaka hjul. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95447.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.