Hur Ljudisolerat för däckbuller

Däck störningar pga däckmönstret påverkar marken vid höga hastigheter. En knölig däck, en med stora skillnader mellan trappstegen, kommer att göra mer buller än vanliga däck. Moderna fordon kommer med plast separatorer i hjulhusen för att eliminera vägbuller. Du kan ta ljuddämpning till en annan nivå genom att lägga flakinsatsen till det inre fordonets golv. Paint-på sängen liners har utmärkta ljudisolerande förmåga. Du kan också lägga till ljud dämpare till golv för tilläggsisolering av buller. Saker du behöver
Paint-on bed liner
Sandpapper, 50 grit
Maskeringstejp
Roll-on applikator
Ljuddämpare
Rakblad
Spraylim
Skruvmejsel
Tvål och vatten
Rags
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort bilens säten, paneler bindestreck och trim. Använd en hylsnyckel på bultarna under sätena. Koppla bort alla kablar och dra sätena ut ur fordonet. Använd skruvdragare och en hylsnyckel för att ta bort panelerna mitten streck dörr trim, och andra objekt som sitter på toppen av mattan. Målet är att fullt ut exponera mattan, inklusive kanterna.
2

Dra mattan och mattan liner ut ur fordonet noggrant. Du kommer att installera de två poster senare. Lämna de kablar utsatta. Sätt i skruvar och bultar tillbaka till sina ursprungliga hålen för att skydda gängorna från lacken på sängen liner.
3

Slipa det exponerade metallen med 50 slippapper för att rugga upp ytan. Rengör ytan med tvål och vatten, skrubba den med trasor. Torka området med ytterligare trasor. Tape-off områden som du inte vill ha målat, såsom där listen fäster vid kroppen, skruvar och bultar som installeras om, och runt exponerade trådar och selar tråd.
4

Häll flakinsatsen i brädorna. Använd roll-on applikator för att sprida sängen liner runt tills du har en bra päls på brädorna, brandvägg och under sätena. Täcka så mycket yta som du önskar, men undvik att måla längs dörrpanelerna eller där paneler fästa på metallen. Färgen är tjock och kunde pressa panelerna uppåt, vilket kan leda till din dörr eller panelerna för att inte sitta ordentligt. Låt färgen torka enligt de torktider som anges på behållaren.
5

Tryck ljudet spjället in i brädorna och nedanför där stolarna ansluter. Skär materialet med användning av ett rakblad. Du vill att ljudet spjället för att täcka samma område där sängen liner är. Undvik samma områden du inte måla av samma skäl. Ta bort ljud dämparen, spraya golvet med spraylim, och tryck cut spjället på plats igen.
6

Ta bort alla förekomster av tejp eller skruvar eller bultar. Spraya ytan av ljudet spjäll med spraylim och tryck mattan liner och mattan på plats.
7

Installera om alla säten, lister och paneler du bort. Dra åt alla bultar och skruvar ner. Så länge du inte måla över anslutningarna i trim och paneler till metallen, bör du inte ha några problem att installera objekten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85252.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.