Lär dig mer om Lyftare bilmotor

Lifter är långt mer än enkla slitytor som länkar en kamaxel lob till dess tillhörande tryckstången, de är noggrant utformade och konstruerade för att överföra rörelse många gånger per sekund mot hundratals pounds av krafter, samtidigt modulera mängden av ventilens rörelse med en intern hydraulsystem. Grunderna

motorventiler får sin rörelse från en kamaxel. Kamaxeln använder lober, eller utbuktningar, på ena sidan för att driva ventilerna öppna. När axeln snurrar, skjuter loben upp på en lyftare och tryckstång, som driver upp på undersidan av en hävarm som kallas vipparmen. Den andra sidan av vipparmen går ner och skjuter ventilen öppen.
Solid, Platt-Nock Lifter

Den mest grundläggande typen av lifter är en fast, plant -lyftare enhet. Dessa lyftare är i grunden solida metallcylindrar om 3/4-tums diameter av 1-1/2 tum lång. Den plana botten av lyftaren rider på kamaxel lober, och tryckstången ansluts till ett litet urtag i toppen av lyftaren. En solid lyftare kommer att stabilisera ventilen tåget och ger högre varvtal potential än en hydraulisk lyftare, men kräver regelbunden ventilspel, rocker-arm-till-ventil-spindel clearance, justering. Muskel bil entusiaster tenderar också att föredra fast-lyften-och-cam combo för sin underskrift ljud, vilket är betydligt mer mekanisk och primal i naturen än en hydraulisk lyftare combo.
Hydrauliska, Platt-Lyftarmplattor Lifter

Hydrauliska lyftare är den vanligaste typen som används idag, främst eftersom de inte kräver ventilglappet justeringar sättet att solida lyftare gör. Den hydrauliska lyftare innehåller en självjusterande hydraulisk kolv i pushrod urtaget. Oljetryck i motorn kommer in i cylindern under denna kolv via hål i sidan av lyftaren. När motorns varvtal och oljetryck ökar, förlänger kolven hela vägen till toppen av lyften och effektivt tar upp överflödigt ventilspel.
Variabel varaktighet, Platt-Nock Lifter

En kamaxel med mycket små lober kommer normalt öka låg-rpm vridmoment, bränsleekonomi, tomgång och utsläpp produktionen, men kommer att begränsa luftflödet in i cylindrarna och därmed top-end hästkrafter. Rhoads varierande varaktighet lyftare kjol detta dilemma med en extra olja bleed hål som tillåter oljetrycket att blöda ut vid låga varvtal. Detta gör lyften "kortare", och effektivt gör en high-lift, långvariga kamaxel agera lite mindre än vad den egentligen är. Vid höga varvtal, övervinner oljeflödet i lyftaren luftningshålet flödeskapacitet, så stiger kolven och lyften effektivt blir fast. Tänk på detta som något av en nygammal VTEC-systemet, men utan datorer eller extra komplikationer
Roller-Nock Lifters

Sedd från sidan, basen av en cylinder bildar en skarp, 90-graders vinkel med de vertikala sidorna. Denna skarpa kant är det första att drabba kamaxelns lob och det sista för att röra den när den går förbi. Om kamaxel s lober är för brant, kommer loben utöva mer kraft på sidan av lyftaren än på bottenytan av ventillyftaren, vilket orsakar att lyftaren att "falla bort" loben och kaos att bli följden. Roller lyftare använder ett slags "kavel" på botten av lyftaren i stället för en plan yta. Denna rulle spets gör lyften att följa mycket brantare vinklar kamaxelns lob utan att falla av, så att ventilerna kan öppna och stänga mycket snabbare. Detta förbättrar varje aspekt av motorns prestanda, inklusive hästkrafter, vridmoment, utsläpp och bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96636.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.