Hur ökar jag bränsle körsträcka på en Ford 460 motor

Ford 460 är på många sätt en dinosaurie,? Dess enorma förskjutning görs för stor makt, men det gjorde också Fords största av big-block motorer en absolut gris vid pumparna . Det finns dock några positiva nyheter för dem som vill ha sina 460 big block och köra det också. Den 460 var från början utformade för att ge massivt vridmoment vid låga varvtal (i motsats till high-end hästkrafter) för stor lastbil och applikationer bil, vilket ger det en viss potential som en gas sparare när byggda för detta ändamål. Men, måste du börja med en helt isär motorn och bygga upp det från grunden. Saker du behöver
Full uppsättning av standard och metriska hylsor och skiftnycklar
momentnyckel
Full uppsättning skruvmejslar
Slå bromsok och clearance mätverktyg
filer kolvring
Standard och död -blåsa hammare
Allen-head skiftnyckel
Assembly Lube
Vaselin
Die kvarn och portning kit
Visa fler instruktioner
Bygga kort block
1

Köp en uppsättning lätt kupad hög komprimering kolvar - du vill kolvar vars komprimering kommer att vara mellan 9,5-till-1 och 10,5-till-1. De högkomprimerat kolvarna ökar både hästkrafter och vridmoment över hela linjen utan någon egentlig påföljd i bränsleförbrukningen, om än på bekostnad av ett krav på högoktanigt bränsle. Den kupade kolven kommer att bidra till att minska "squish" hastigheten i förbränningsrummet, vilket ger blandningen mer tid att bränna och uttrycka sin effekt vid låga varvtal.
2

Har toppar kolvarna belagda med keramiska termisk ytbeläggning. Denna beläggning kommer att bidra till att minska värmeöverföring in i motorns olja och kylsystemet, hålla värmen energi inuti förbränningskammaren där den kan göra nytta.
3

hamn och polera cylinder huvuden "utblåsningspassager hjälpa begagnade gaser och värme fly. Använd en die grinder att eliminera gjutning åsar runt ventilsätena både inuti ventilen "fickan" (området bakom ventilen) och på förbränningskammaren taket. Intaget portning hjälper till att hålla bränsle droppar suspenderade i luften för effektiv förbränning och avgaser portning kommer att ta bort heta rökgaser snabbare.
4

Coat toppar i brännkammare, insidan av insugsportarna och bytet av avgas portar med samma keramiska beläggningen du använde på kolven toppar. Denna oortodoxa teknik kommer att gå en lång väg mot att hålla värmen där den hör hemma: ur kylsystemet och i förbränningsrummen och avgassystem där det kan göra makt och öka avgashastighet respektive
5

. Installera ett insugningsrör med långa löpare utformade för att förbättra vridmoment vid låga varvtal. Den optimala lösningen för bränsleekonomi skulle vara elektronisk bränsleinsprutning och ett rörformat-stil tillverkat grenrör, men det kan vara oöverkomligt dyr. Du kan eftermontera en spjällhuset och bränsleinsprutningssystem konstruerade för en 1980 454 Chevrolet lastbil, men det skulle naturligtvis kräva viss tillverkning från din sida. Installera ett grenrör med långa löpare är en logisk strategi, med tanke på komplexiteten av dina alternativ.
6

Installera en uppsättning av långa rör, full-race headers och en högspänd tändsystem med en multipel -gnisttändning box och modernt designade tändstift. Du kanske också vill överväga att använda en uppsättning av berg-tip vipparmar (för att minska den interna friktionen i motorn), en elektrisk fläkt och en elektrisk vattenpump för att minska tjuvanliggning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84332.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.