DIY Dash Flockning

Flockning är processen att lägga en velvetlike textur till en yta. Den appliceras med en maskin som skjuter små partiklar av material på en yta som är täckt i klister. De små partiklarna är vanligen tillverkade av nylon eller rayon och är elektriskt laddade så att de står rakt upp. Flockning är ofta tillämpas på papper för att göra en luddig yta eller på insidan av ett trä boxas för att göra den lämplig för placering smycken eller andra föremål som du inte vill repas. Du kan också ansöka flockas på instrumentbrädan i bilen för en egen look och mjuk yta. Saker du behöver
Repair manual för din bil
Flockning maskin
Flockning lim från 4 stora krokar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort instrumentbrädan från din bil enligt instruktionerna för din specifika modell. Du behöver en reparation manual eller karosseri expertis för att göra detta.
2

inrätta två separata arbetsutrymmen --- en för limning och en för flockning. Det flockas område måste vara extremt rent så att du kan återanvända överblivna flockas. Sätt upp krokar i varje område för att hålla upp instrumentbrädan. Häng instrumentbrädan i limstationen att starta.
3

Rengör instrumentbrädan noggrant för att avlägsna eventuella vax eller fett.
4

Sätt på skyddsglasögon och en ansiktsmask.
5

Förbered limmet. Den exakta lim du ska använda beror på flockning maskinen. Konsultera tillverkarens instruktioner. Lägg pigment till bindemedlet om din flockas är samma färg som instrumentbrädan för att göra det lättare att se de platser du har missat.
6

Spray instrumentbrädan med ett jämnt lager lim. Sedan snabbt flytta instrumentpanelen till krokarna i flockas området. Limmet ska vara blöt när du använder flockas.
7

Spraya flockas enligt instruktionerna för din flockning maskin, med början längst ner och arbeta dig uppåt. Tryck på baksidan av instrumentpanelen för att ta bort eventuellt överskott flockas och applicera ett andra skikt.
8

Låt instrumentbrädan torka helt. Sedan försiktigt blåsa bort överskottet flockas med tryckluft behållare. Du kan installera om instrumentbrädan vid denna punkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87470.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.