Hur man gör Intercooler Rör

Intercooler rör används med turbo eller kompressor för att köra uppsving genom motorn på en bil. Den intercooler rör möjliggör ett jämnt flöde av laddtryck och gör din turbo eller kompressor för att köra effektivt. Du kan göra din egen intercooler rör med grundläggande förnödenheter. Saker du behöver
180-graders rör U-böjar, 3 eller 4
Marker
Bågfil
roterande verktyg (med cutoff hjul) katalog Silvertejp
Sandpapper
Alkohol
Aceton
Duk
Maskeringstejp
Omrörning stick
Snabbuppsättning fordonsindustrin epoxy
Primer
Sprayfärg (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Bestäm hur du vill att intercooler rören som ska köras och monteras i motorrummet. Du kan behöva köra rören bakom en strålkastare för att undvika andra reservoarer. Om du drar med intercooler rören bakom strålkastaren, måste du klippa en liten bit plåt för att göra plats för rördragning.
2

Mark en 180-graders rör i hälften med en markör och kapa röret på mitten med en bågfil. Detta ger dig två 90-graders böjar. Om du behöver en 45-graders vinkel för ett större område i ditt specifika set-up, använda en annan 180-graders rör för att göra det.
3

Använd tejp för att testa-passa rören tillsammans som ni vill ha dem i bilen så att du kan göra anpassningar av dem innan du installerar dem.
4

Number rören så att du vet i vilken ordning de kommer att passa in i motorrummet, eller du kan lämna dem tejpade ihop och ta dem till en Svetsverkstaden att ha dem sammansvetsade. Bead ändarna av rören så kopplingarna kommer att stanna på säkert enligt öka förhållanden. Du kan pärla rören genom att slipa kanten intercooler röret där du behöver det pärlstav att jämna ner.
5

Rengör återstoden och rör genom att använda alkohol eller aceton på en trasa och linda maskeringstejp runt kanten av röret. Använd en omrörning pinne att tillämpa en snabb uppsättning fordonsindustrin epoxi en centimeter i bredd och två inches från kanten av röret runt diametern på intercooler röret för att göra en vulstkant för kopplingar för att passa över ordentligt. Låt fordonsindustrin epoxi torka och använda sandpapper att slipa epoxin en jämn kant. Efteråt kan du Prime och måla intercooler röret om du föredrar. Använd ett roterande verktyg med en kapskiva att skära hamnar i intercooler för särskilda tuber.
6

Anslut intercooler rör din specifika turbo eller kompressor kit enligt anvisningarna på turbo eller kompressor. Du kan också sprayfärg intercoolern rörsystem en valfri färg för att belägga dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86647.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.